Bavčar in Šrot napovedujeta pritožbo

Slovenija

Nekdanja predsednika uprav Pivovarne Laško in Istrabenza, Boško Šrot in Igor Bavčar, ki jima je ljubljansko okrožno sodišče v torek poslalo sodbo v zadevi Istrabenz, sta zatrdila, da jo bosta prevzela v zakonsko določenem roku. Šrot in Bavčar, ki ju je prvostopenjsko sodišče obsodilo na zaporne kazni, sta že ob izreku napovedala pritožbo.

"Sodišče je sodbo v zadevi Istrabenz odpravilo v torek. Sodba je še v vročanju, rok za prejetje povratnic pa še ni potekel," so pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Šrot, ki ga je prvostopenjsko sodišče spoznalo za krivega zlorabe položaja in mu prisodilo pet let in deset mesecev zaporne kazni, je dejal, da bo sodbo prevzel v zakonskem roku, pritožbo pa je že napovedal po izreku sodbe. "Ko sodnik piše sodbo več kot tri mesece, je zelo verjetno, da ni prepričan v tisto, kar je izrekel," pa je dejal o čakanju na pisni odpravek sodbe, ki je bila izrečena julija.

 

"Težko je sodbo napisati brez argumentov, brez dokazov, še težje pa je razumeti, da si obsojen za nekaj, česar nisi storil. Konstrukt, da sem zlorabil položaj, ker sem hotel Igorju Bavčarju in Kristjanu Sušinskemu, ki ga takrat sploh nisem poznal, pridobiti premoženjsko korist, pri tem pa sam nisem ničesar pridobil, je zelo neverjeten in nima nobene osnove v realnem življenju," je dodal.

Da bo pisni odpravek sodbe prevzel v roku, na sodbo pa se bo pritožil, je dejal tudi Bavčar, ki mu je sodišče za napeljevanje k zlorabi položaja in pranja denarja prisodilo sedem let zaporne kazni.

Ivan |  28 .10. 2013 ob  22: 07
Bogi Bavčar ma kaj res ti nisi nič ukradel?Pa na daleč se vidi da smrdiš!Lopov.Vrni miljone!Kolko ljudi je zaradi tebe lačnih in obupanih.Kaj te ni sram?Ti pa se voziš z audijom in se smehljaš.sODSTVO ZBUDI SE .zAPRET IN MU POBRAT NAKRADENO NA BILO KAKŠEN NAČIN.
ivo |  28 .10. 2013 ob  22: 01
Golazen pokvarjena.Pobrat vse nakradeno ,pa če tudi so vse prepisali na druge.In na goli otok do smrti.TO JE ŠE MILA KAZEN ZA TE LOPOVE.Ljudje dejmo pritisnit da se kaj ukrene.