BALEARSKI OTOKI POD VODO: Najhuje na Majorki

Svet

Španske Balearske otoke je v torek zvečer prizadelo močno neurje, ki je povzročilo tudi hudourniške poplave. Več hiš je poplavilo, orkanski veter je ruval drevje in odkrival strehe. Neurje pa je spet prizadelo območje okoli španske prestolnice Madrid, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najhuje je bil prizadet otok Majorka. Reševalne službe so morale opraviti 134 intervencij, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Televizije so prikazovale dramatične posnetke. V manjšem mestu Santanyi na zahodu otoka je narasel potok preplavil most čezenj in odnesel avto. Voznica se je iz njega rešila skozi okno in odplavala na varno.

V samo eni uri je na območju padlo 96 litrov dežja na kvadratni meter, kar je na hribovitem območju povzročilo obsežne hudournike. O škodi in morebitnih poškodovanih zaenkrat še ni poročil. Oktobra lani so podobne hudourniške poplave na Majorki odnesle 13 življenj.

Neurje je medtem znova prizadelo Madrid z okolico. Že v ponedeljek pozno popoldne je neurje s točo povzročilo pravo razdejanje, nebo pa se je znova razbesnelo še v torek zvečer.

Tokrat je bilo najhuje prizadeto mesto Arganda del Rey, ki so ga prizadele hudourniške poplave, ki so prav tako odnašale vse pred seboj, tudi parkirane avtomobile. K sreči zaenkrat z območja poročajo le o gmotni škodi in težavah v prometu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija