AVTODOMI NISO UZURPIRALI LE PARKIRIŠČA NA BELEM KRIŽU, IZBRANIH IMAJO VEČ LOKACIJ: Redarji v nekaterih primerih nemočni, to je razlog (FOTO)

Piran

Pred dnevi smo poročali o avtodomih, ki so uzurpirali parkirišče ob Mercatorjevi trgovini na Belem Križu. Po besedah bralke, ki nam je poslala tudi fotografije, je sicer plačljivo parkirišče na račun avtodomov, ki zasedajo tudi po dve parkirni mesti, vedno polno zasedeno. Ali so seznanjeni s problematiko in kako nameravajo ukrepati, smo povprašali na Občini Piran.

Na piranski občini so nam pojasnili, da medobčinsko redarstvo Piran - Ankaran na plačljivem parkirišču na Belem Križu redno izvaja nadzore, poleg tega pa je parkirišče na obeh vhodih označeno s prometno signalizacijo (znakom), ki prepoveduje parkiranje avtodomov.

Globe se v teh primerih izrekajo po 21. točki 4. odstavka 65. člena Zakona o pravilih cestnega promet, zaradi neupoštevanja prometne signalizacije. Višina globe znaša 80 evrov, v kolikor kršitelj globo poravna v osemih dneh pa 40 evrov. Nadzor nad plačevanjem parkirnine izvajajo nadzorniki Javnega podjetja Okolje Piran, so pojasnili na občini.

Kot so priznali na občini, je v času turistične sezone resda opaziti povečano frekvenco vozil tudi na omenjenem parkirišču, "vendar v večini primerov, vozila, v katerih se prenočuje, niso avtodomi, temveč kombiji ali osebna vozila". Zato občinski redar v takih primerih, in v kolikor so vozila pravilno parkirana, nima pooblastil izreči globo, razen, ko voznik kampira ali prenočuje na javni površini ob vozilu, so razložili.

Podobne primere je v turistični sezoni opaziti tudi na drugih lokacijah v občini Piran, in sicer v Fiesi, Jernejevem kanalu, na Forma Vivi ter v Strunjanu.

A očitno takšne težave nimajo le v piranski občini. Na družbenem omrežju Facebook so se pojavile fotografije parkirišča pod Belvederjem, ki ga ravno tako zasedajo avtodomi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  05 .08. 2021 ob  10: 14
46
So nemočni, ker niso izolske tablice! Domačinom bi prilepili vrečko z računom na šipo že prvi dan.
Vsem, ki so na zelenici in niso parkirani v črtah bi lahko spisali "nagradne kupone". Enako velja za kampiranje tistih s šotorom. Imamo veljavne zakone ki prepovedujejo kampiranje izven kampov.
Imperio  |  05 .08. 2021 ob  10: 00
61
Redarji so nemočni?
Pol jih ne potrebujete.