PREŽIVLJANJE POČITNIC NA MERCATORJEVEM PARKIRIŠČU: "Turisti" bivajo kar pred trgovino na Belem Križu (FOTO)

Piran

Parkirati na parkirnem prostoru pri Mercatorju na Belem Križu, naj bi bilo te dni praktično nemogoče. Krasen razgled, ki ga parkirišče ponuja, je očitno privabil turiste, ki so le-to spremenili kar v prostor za preživljanje počitnic. Hkrati zasedejo celo po dve parkirni mesti, da imajo prostor tudi za kuhinjo. "A je to turizem?" se sprašuje bralka, ki je danes tam neuspešno želela parkirati. 

Ogorčena bralka nam je posredovala fotografije sicer plačljivega parkirišča pri Mercartorju na Belem Križu, ki naj bi bilo venomer zasedeno. Vzrok za to pa niso stranke trgovine - slednje namreč te dni sploh nimajo kje parkirati.

Razgled dotičnega parkirišča je očitno privabil turiste, ki so le-tega spremenili v manjši "kamp" za preživljanje počitnic. Zasedejo celo po dve parkirni mesti hkrati; na enem si postavijo jedilnico, nato pa vsako uro podaljšujejo parkiranje in svoje "počitnice" na območju, ki temu vsekakor ni namenjeno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  03 .08. 2021 ob  19: 57
Ok razumem da to ni prav.....je pa čudno da je ne motijo ostali kombiji od zidarjev in prevoznih firm ki puščajo tam gor svoja vozila.
olor |  03 .08. 2021 ob  07: 24
-41
Da se ne bo zgodili kot na Bledu, da boste na koncu turiste prosili, da pridejo k vam. Za vse take kršitve obstaja nadzor in globe.
 |  03 .08. 2021 ob  07: 11
43
čestitke forešti, res ste iznajdljivi
vrtanje v kamne na plaži za senčnik
skakanje na glavco iz pomola v morje visoko 45 cm
arogantni prepotentni nesramni obnašanja na stopnji neandertalcev
hvala počinvauček za takšen butični turizem hvala forešti da ne razumete kaj je turizem nasploh (tudi če ni butični), da se spoštljivo obnašata ko pridete k nam v istro
zatorej forešti kličem vam kot že ničkolikokrat da tse merdaccie maledette in seveda ISTRA VAM MATERINA, ostanite v svojih brlogih in se tam podrkavajte
solinar |  02 .08. 2021 ob  21: 28
55
In občinski redarji se vozijo mimo večkrat na dan.