AVSTRALSKA VLADA ZAČELA PREISKAVO ĐOKOVIĆEVEGA PRIMERA: Zaradi lažne dokumentacije naj bi mu grozil celo zapor

Svet

Končna odločitev o dovoljenju avstralskih oblasti za vstop srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića v državo in s tem tudi za nastop na prvem grand slamu sezone, ki se bo začel v ponedeljek, ne bo znana pred četrtkom, poročajo agencije, ki se sklicujejo na avstralsko agencijo AAP. Medtem avstralski mediji poročajo o preiskavi tamkajšnjega notranjega ministrstva, v kateri preiskujejo Đokovićeve domnevne manipulacije z datumom in rezultatom PCR testa, neupoštevanju izolacije in lažnih podatkih o potovanju. Najvišja zagrožena kazen za lažno pričanje po avstralskem kazenskem pravu je pet let.

Iz pisarne pristojnega ministra Alexa Hawka so sporočili, da so prejeli dodatno gradivo Đokovićevih odvetnikov, ki ga morajo pred končno odločitvijo natančno preučiti. Imajo pa tudi dodatne dokumente, ki bi bili lahko relevantni, da se Đokoviću razveljavi vizum, ki mu dovoljuje bivanje v državi. "Vse to seveda vpliva na časovni okvir za dokončno odločitev," so zapisali na ministrstvu.

Đokovića so pristojni organi prejšnjo sredo zadržali na letališču v Melbournu, ker ni izpolnjeval pogojev za vstop v Avstralijo. Kasneje so ga namestili v hotelu, ki je namenjen tistim, ki čakajo na deportacijo. Sodišče pa je v ponedeljek ugotovilo, da ima igralec vse potrebno za vstop v državo in ugodilo njegovi pritožbi.

Đoković pri predstavnikih srbske pošte 17. decembra 2021.

A pojavile so se številne nejasnosti. Ne ujemajo se datumi, ki so predvideni za pridobitev dovoljenja za vstop v Avstralijo, Đoković je bil okužen s koronavirusom v družbi predstavnikov srbske pošte, mladih teniških igralcev in novinarjev francoskega L'Equipa. Ob vstopu v državo pa naj bi v formularje vpisal tudi lažen podatek, kje je bil v zadnjih 14 dneh pred prihodom v Avstralijo, saj je zagotovil, da ni bil v drugih državah, iz socialnih omrežij pa je razvidno, da je pred potjo na južno poloblo treniral v Španiji.

Del teh napak je Đoković danes na Instagramu pojasnil s poznim prejemom rezultata testiranja in tudi s slabimi odločitvami in človeškimi napakami sebe in svojega agenta, ki je izpolnjeval dokumente.

Po sodniški odločitvi je zdaj dokončna odločitev o dovoljenju za bivanje v Avstraliji in nastop v Melbournu na strani pristojnega ministrstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mimi |  12 .01. 2022 ob  14: 59
Posuva se s pepelom in vali krivdo na agenta.... Tako je ko se začne podirati hiša iz kart...
Istriano |  12 .01. 2022 ob  14: 16
Samo Asics, ki je eden od sponzorjev Djokovica ima enkrat več prometa kot znaša celoten BDP Avstralije, pa ja bodo sponzorji zmleli te Avstralce, ki niso nič drugega kot morilci milijonov ubogih aboriginov. Avstralija je otok in kontinent, koliko teh aboriginov so morali ubiti, da so lahko zavzeli cel kontinent?