DRAME Z ĐOKOVIĆEM ŠE KAR NI KONEC: QR koda z njegovega domnevno pozitivnega izvida nenehno kaže drugačen rezultat (FOTO)

Svet

Burno dogajanje okrog priljubljenega srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića se še kar ne umirja. Javnost tokrat razburja QR koda na njegovem domnevno pozitivnem testu z dne 16. decembra.

Novica, da naj bi bil teniški superzvezdnik 16. decembra lani pozitiven na koronavirus, je presenetila mnoge. Predvsem zato, saj je bil v tistih dneh precej aktiven na več dogodkih – bil je na druženju z otroki, na predstavitvi poštne znamke, fotografirali pa so ga tudi v redakciji francoskega L'Equipeja.

A prav Đokovićev pozitiven test naj bi bil njegova "vstopnica" v Avstralijo. S tem naj bi se namreč uvrstil na seznam izjem in bi brez potrdila o cepljenju lahko vstopil v državo.

Ko so tuji novinarji na tiskovni konferenci, ki jo je sklicala Đokovićeva družina, vztrajali pri razjasnitvi situacije, je njegov brat konferenco prekinil.

Đokovićeva odvetniška ekipa je na sodišču predložila izvid pozitivnega testa, kmalu pa je dokument pricurljal v javnost. Nekateri so se odločili QR kodo na izvidu skenirati. Prav na tej točki pa se zgodba šele dobro zaplete.

Nole ujet med dvema ognjema? Kateri rezultat testa je pravilen?

Nemški Der Spiegel in ameriški The New York Times sta domnevno pozitivni izvid testa postavila na laž. Kot poročata, je QR koda na dokumentu, ki ga je Đoković predal avstralskim oblastem, pokazala negativen izvid, ista koda pa je pozneje pripeljala do pozitivnega rezultata.

Sago z nenehno različnim izidom ob skeniranju QR kode je na Twitterju delil tudi novinar Ben Rothenberg, ki je priložil posnetke zaslona ob večkratnem 'branju' kode.

"Ljudje ves čas dobivajo različne rezultate, malo negativne, malo pozitivne. In skenirajo isto QR kodo. Ne vem, kaj bi si še mislil. Bizarno," je zapisal. Sprašuje se tudi, "kdo se zafrkava s to stranjo?"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  11 .01. 2022 ob  20: 21
ma kaj še vedno se ukvarjajo z lažovom ?
kokodek |  11 .01. 2022 ob  17: 07
hahaha