ARETIRALI SOPROGI ŠEFOV KAVAČKEGA KLANA: Skrbeli naj bi za pranje denarja, na taščino ime so kupovali nepremičnine

Kronika

Včeraj zjutraj so v Beogradu aretirali soprogo zloglasnega morilca Veljka Belivuka, vodje srbske kriminalne združbe Kavački klan, ki je svoje žrtve brutalno mučil in jih celo pojedel. Bojano Belivuk so aretirali včeraj zjutraj zaradi suma pranja denarja, ki ga je kriminalna združba zaslužila s tihotapljenjem mamil, ugrabitvami in umori. Poleg Bojane so aretirali tudi Marijo Milutinovo, partnerko soobtoženega pripadnika klana Filipa Ivanovskega, in Tanjo Miljković, soprogo drugega vodje klana Marka Miljkovića.

Bojana Belivuk je po aretaciji soproga zapustila Srbijo, odšla je v Grčijo. Vrnila se je pred tremi meseci, da bi rodila tretjega otroka v Beogradu.

Oboroženi in zamaskirani policisti so vdrli v hiši Belivukove in Miljkovićeve, slednjo so odpeljali v lisicah. Našli so tudi blindiranega BMW-ja, ki ga zaradi teže petih ton niso mogli odpeljati in so ga zgolj preparkirali na dvorišče.

Belivuk in Miljković naj bi v priporu že izvedela, da so aretirali njihove soproge. Obe sta bili prepeljani na tožilstvo. Skupaj z Bojano so privedli tudi njeno mater Snežano Đorđević. Na njeno ime naj bi kupovali nepremičnine in zemljišča. Več naj bi bilo znanega po zaslišanjih.

Bojana ves čas trdi, da ni vedela s čim se je ukvarjal njen soprog. Celo, ko so policisti Belivuka po aretaciji pripeljali vklenjenega v stanovanje, kjer so živeli skupaj, da bi bil prisoten na hišni preiskavi, je soproga Bojana, po poročanju medijev, vpila nanj in ga spraševala, "kaj si nam naredil".

Priča je povedala, da je Belivuk v času, ko je bil umorjen niški "Pink Panter" Milan Ljepoja, odšel s soprogo na družinsko kosilo z obtoženim članom klana Vladom Georgievim in njegovo soprogo Slađano Sekulić. Ko sta se po kosilu vračala v Beograd, sta se Belivukova ustavila v trgovini z notranjo opremo. Ravno po tem kosilu pa je bil v hiši groze v Ritopeku brutalno umorjen Ljepoja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  11 .12. 2021 ob  14: 53
-1
Kdaj bodo aretirali tiste taprave kriminalce, tiste ki izvajajo tihi genocid nad človeštvom?
Martin Kacur |  10 .12. 2021 ob  19: 24
mogoče ne bodo končali kot njihovi kolegi pri nas