ARETACIJO SHQIPRONA HOXHAJA POTRDILA TUDI SLOVENSKA POLICIJA: Koprsko sodišče že poslalo prošnjo za njegovo izročitev

Kronika

Kar smo poročali v sredo, je potrdila tudi Generalna policijska uprava. Izolana Shqiprona Hoxhaja, ki je od leta 2016 na begu zaradi sodelovanja v kriminalni združbi Kobra, so na podlagi mednarodne tiralice prijeli na Kosovu. Koprsko sodišče je po pisanju Primorskih novic že poslalo prošnjo za njegovo izročitev.

32-letni Shqipron Hoxhaj, brat Valona Hoxhaja, ki je pred dnevi javnost, predvsem pa policijo, razburil s kontroverznim intervjujem, je bil na begu od oktobra 2016, ko je policistom uspel zbežati med filmsko akcijo po Kopru. V začetku tedna je kosovski portal indeksonline.net poročal, da naj bi pobeglega Izolana prijeli na Kosovu. Aretirala naj bi ga enota EUROFAST Kosovo z mednarodnim nalogom za prijetje.

Kot današnje Primorske novice povzema STA, so Hoxhaja prijeli policisti evropske mreže skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb. Na Generalni policijski upravi pa so pojasnili, da so v torek dobili obvestilo o Hoxhajevem prijetju. Hoxhaja so prijeli v ponedeljek na podlagi rdečega obvestila Interpola oz. mednarodne tiralice. O prijetju so s policije takoj obvestili ministrstvo za pravosodje.

Predsednica koprskega okrožnega sodišča Samanta Nusdorfer je za časnik potrdila, da so obveščeni o prijetju osumljenega, in dodala, da so na Kosovo že poslali prošnjo za njegovo izročitev.

Mlajšega brata Valona Hoxhaja so štiri leta in pol iskali zaradi preprodaje drog in tihotapljenja ilegalcev. Valon je bil medtem zaradi vodenja kriminalne združbe Kobra obtožen na devet let in 10 mesecev zaporne kazni, ki jo prestaja na Dobu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  28 .05. 2021 ob  15: 08
Aja to je tisti s plavo kanotjero. Ben so ga mogli takrat zadržat ko so ga fotografirali. Naša policija te prvo pofotka in potem te izpustijo. hahahaha.
Stric iz ozadja |  28 .05. 2021 ob  12: 40
Res je, porkamalora... Dokler je še dilal ali izsiljeval za njih je bil "njihov". Ko je razširil dejavnost in začel kasirati še mimo njih ali pa jim ni dal, kar so pričakovali, pa hops.... Zgled za ostale policijske sodelavce.
porkamalora |  28 .05. 2021 ob  12: 24
Bojim se, da je tudi tega v nečednosti prisilila policija ...