APEL RAVNATELJICE IZOLSKE OSNOVNE ŠOLE: Učence in učitelje bodo skušali še dodatno zaščititi

Izola

Ob odločitvi, da se naslednji teden po Sloveniji odpirajo vrtci in šole za prvo triado, ponekod šole uvajajo tudi dodatne preventivne ukrepe. V Obalno-kraški regiji se bodo šole ponovno odprle v torek, 9. februarja. Na Osnovni šoli Vojke Šmuc Izola so sklenili, da bodo morali učenci tudi v učilnicah nositi maske.

Pretekli tedni so bili za učitelje, učence in njihove starše še posebno burni. Po tem, ko so se šole za prvo triado v Obalno-kraški regiji odprle, so se samo štiri dni pozneje ponovno zaprle. Temu so sledili množični pozivi staršev in otrok, naj se šole in vrtci odprejo in vlada jih je, kot kaže, naposled uslišala. Sprejela je namreč odločitev, da bodo s prihodnjim tednom po vsej državi odprti vrtci in šole za prve tri razrede.

Nekatere šole pa ob tem sprejemajo še dodatne ukrepe, da bi preprečile morebitno širjenje okužb. Na Osnovni šoli Vojke Šmuc Izola so starši prejeli obvestilo, da bodo njihovi otroci pri pouku morali nositi maske. Kot je pojasnila ravnateljica Irena Sivka Horvat, so sklep sprejeli na včerajšnji učiteljski konferenci. Sicer nošenje mask po navodilih vlade za učence ni obvezno znotraj učilnic .

"O tem, kako smo zadovoljni, da bomo lahko spet skupaj vsaj z najmlajšimi, najbrž ni potrebno izgubljati besed," je uvodoma v obvestilu za starše zapisala ravnateljica. "Kljub temu se odgovorno zavedamo, da epidemija obstaja in to povsod okoli nas," je še dodala.

Kot zapisano v obvestilu, so sklenili, da bodo na Osnovni šoli Vojke Šmuc Izola med poukom maske nosili tudi otroci. "Pri tem računamo na pomoč in razumevanje vas staršev, saj vemo, kako je pomemben način sporočanja in komunikacije z otroki," zapisuje in nadalje izpostavlja, da so v njihovi šoli nekateri otroci že prejšnji teden samoiniciativno nosili maske v razredih

Apel učencem in njihovim staršem

"Otroci s tem nimajo težav, gre bolj za predsodke nas, odraslih. To je izkušnja, ki jo imajo v tujini, poročajo, da so z doslednim nošenjem mask zamejili okužbe," je še pojasnila ravnateljica. 

"Naprošamo vas za skupen pristop, da tako poskrbimo za zaščito vseh nas. Ne le otrok in družin, ampak tudi delavcev šole. Upamo, da bo tudi tokrat naš apel sprejet s takšnim razumevanjem, kot je bil glede bojkota pouka," je nagovorila starše in se zahvalila za "večinoma zgledno sodelovanje".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .02. 2021 ob  20: 17
Bomo videli koliko časa bo minilo brez napada na učitelje v Izoli. Še prejšnji teden so starši mitingirali in podpirali vrnitev v šole, hvalili učitelje ...