ALI OPERACIJE ZA POVEČANJE PENISA DELUJEJO? Tole o njih pravijo strokovnjaki

Trendi

Kirurški in nekirurški posegi za moške, ki želijo povečati svoj penis, ne delujejo in prinašajo velika tveganja, pišejo strokovnjaki v članku, objavljenem v znanstveni reviji Sexual medicine reporting. Večina teh terapij je neučinkovitih in lahko povzročijo tudi resne zaplete, kot so erektilna disfunkcija, permanentna otopelost, deformacije in celo skrajšanje penisa, svari stroka. V članku poudarjajo, da je bila večina moških, ki so se podvrgli tovrstnim posegom, z rezultatom nezadovoljna.

Skupina urologov z londonskega King's Collegea in raziskovalci z Inštituta za psihiatrijo, psihologijo in nevroznanost so opravili temeljite analize 17 študij in pregledali 1192 moških, ki so se zatekli tako kirurškim kot nekirurškim posegom za povečanje spolnega uda.

V članku so razkrili, da so moški, ki so želeli povečati svoj penis, trpeli za penilno dismorfijo, kar pomeni, da so mislili, da imajo majhen penis, a je bil njihov spolni organ normalne velikosti. "Ugotovljeno je bilo, da so bili rezultati teh posegov večinoma slabi in da tisti, ki so se zanje odločili, niso bili zadovoljni z rezultati, ti ukrepi pa so tvegani in lahko povzročijo resne zaplete," so zapisali v članku. "Moški z normalno velikimi penisi, ki si želijo takega posega, bi morali najprej poiskati svetovanje in se šele nato odločiti za podaljševanje. Operativni posegi bi morali biti zadnja možnost," so še dodali strokovnjaki.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija