AKCIJA NEVARNIH ODPADKOV: Baterije, zdravila, barve in olja tudi tokrat lahko oddate brezplačno

Koper

V torek, 12. oktobra, se v Mestni občini Koper in Občini Ankaran začenja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Sprejem in odvoz nevarnih odpadkov sta tudi tokrat za vse občanke in občane brezplačna, letak z urnikom in lokacijami premične zbiralnice ste prejeli ob septembrskih položnicah za obračun odvoza odpadkov.

Stari akumulatorji in baterije, zdravila, pesticidi, kozmetični izdelki, čistila, topila, lepila in kisline, barve, laki in spreji, motorna in jedilna olja ter neonska in halogenska svetila. Vse to so vrste odpadkov, ki jih bo premična zbiralnica Marjetice Koper sprejela in poskrbela za njihovo ustrezno nadaljnje ravnanje. Pred oddajo nevarnih odpadkov velja nekaj posebnih navodil.

Odpadke morate oddati v originalni embalaži, zaradi lažjega ravnanja z njimi. Poleg tega je potrebno vse odpadke zbirati ločeno po skupinah in jih ni dovoljeno mešati med seboj.

Marjetica Koper bo do sobote, 23. oktobra, nevarne odpadke sprejemala na več kot 50 različnih lokacijah v vseh krajevnih skupnostih. Tukaj lahko preverite, kdaj bodo obiskali vaš kraj.

Na Marjetici se vnaprej zahvaljujejo vsem, ki boste poskrbeli za pravilno oddajo odpadkov in tako aktivno prispevali k skrbi za skupno okolje.