AFRIKA RAZLOG ZA PRAZEN STOLČEK MED KOPRSKIMI SVETNIKI: Bo mesto Nadohove zasedel Šuc?

Koper

Med koprskimi svetniki bo prišlo do spremembe, svoj stolček namreč zapušča Ana Nadoh iz Liste Aleša Bržana. Uradno tega sicer še ni naznanila, je pa že sporočila, da odstopa z mesta svetnice. Njeno pozicijo bo najverjetneje zasedel Robert Šuc.

Ana Nadoh

Ana Nadoh je sporočila, da odstopa z mesta koprske svetnice, nam je potrdila Mirjam Lemut iz Liste Aleša Bržana. Razlog za takšno odločitev je selitev v Afriko.

Nadohova se je namreč februarja odpravila za en mesec v Zanzibar kot prostovoljka, kjer bi pomagala graditi šolo in skrbeti za tamkajšnje otroke, nato pa ji je prihod v Slovenijo onemogočila epidemija, ki je svet praktično ustavila. Sedaj je sporočila, da se ne bo vrnila, ker je tam dobila službo in bo ostala v Afriki, zato odstopa z mesta svetnice. Kot še pravi Lemutova, pričakujejo, da bo uradno odstopno izjavo predsedniku liste Alešu Bržanu poslala v teh dneh.

Ne bi mogla bit bolj hvaležna za moje fante ki mi pomagajo pri pleskanju... Moja družina tu daleč od Slovenije

Posted by Ana Nadoh on Sunday, November 29, 2020

"Bilo je mišljeno, da bo odšla samo za en mesec, a ji je koronavirus to preprečil, nato pa se je odločila, da bo ostala v Zanzibarju. Tam je sicer bila že večkrat," je pojasnila Lemutova.

Po naših informacijah je naslednji na listi za zasedbo svetniškega mesta nekdanji svetovalec koprskega župana Aleša Bržana Robert Šuc, kar nam je tudi sam potrdil. Dejal je, da sam sicer uradno o odstopu Nadohove še ni bil obveščen, bo pa najverjetneje sprejel mesto svetnika.

Robert Šuc

"Ne vem, zakaj ne bi," pravi. Na vprašanje, ali ga posledično zanima tudi podžupansko mesto, pa še nima odgovora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  30 .11. 2020 ob  14: 16
16
Če je že bil svetovalec dveh predsednikov uprave Marjetice ima Šuc verjetno zadostno kvalifikacijo tudi za podžupana. Ampak samo Bržanovega.