ADRENALINSKI SPEKTAKEL V ILIRSKI BISTRICI: Bo letos na gorsko-hitrostni dirki padel rekord?

Slovenija

Ljubitelji avtomobilskega športa v Sloveniji bodo ta vikend spet prišli na svoj račun. V Ilirski Bistrici bo na sporedu tradicionalen spektakel, 29. gorska hitrostna preizkušnja Max Petrol Ilirska Bistrica, ki bo štela za točke evropskega prvenstva najvišje ravni. Tudi letos bo potekala na ovinkih od Ilirske Bistrice do Šembij.

Proga je dolga dobrih pet kilometrov, tekmovalci bodo premagali 206 metrov višinske razlike.

Na seznamu prijav za letošnjo izvedbo dirke je 232 tekmovalcev, kar je uradno nov rekord, pa čeprav je doslej rekordno število iz leta 2019 preseženo zgolj za enega tekmovalca.

Glavnega favorita letošnje dirke predstavlja evropski prvak, Italijan Christian Merli (Osella FA30), ki bo na ilirskobistriški dirki branil tudi lansko zmago. Morda lahko letos Merli ogrozi tudi rekord tekmovalne proge, ki ga ima za zdaj še v lasti njegov rojak in najuspešnejši tekmovalec v Ilirski Bistrici, Simone Faggioli. Faggiolija, ki ima na VN Slovenije kar devet skupnih zmag, letos ne bo na startu, poroča spletna stran avtoportret.si.

Prvi trening je uspešno za nami. ☺️???? Kaksni so pa vaši utisi? Dirkalniki in dirkači se že pripravljajo na drugo vožnjo. Tiktak, in smo že na začetku druge vožnje. ☺️

Objavil/a GHD Q Max Petrol Ilirska Bistrica dne Sobota, 02. september 2023

Ob prototipih in formulah bo na startu tudi množica ekstremno hitrih turnih dirkalnikov. Za prvega favorita med njimi velja Avstrijec Karl Schagerl (VW Golf) - prav tako rekorder proge v svoji kategoriji.

Dirka v Ilirski Bistrici, ki je dolga dobrih pet kilometrov, bo poleg gorskega evropskega prvenstva štela tudi za točke slovenskega, hrvaškega in avstrijskega državnega prvenstva.

Zadnje priprave... ☺️

Objavil/a GHD Q Max Petrol Ilirska Bistrica dne Petek, 01. september 2023

Treningi so se začeli danes ob 8.30, dirka pa bo v nedeljo ob isti uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija