Adidas v četrtletju z nižjimi prihodki in dobičkom

Največji evropski proizvajalec športne opreme, nemški Adidas, je tretje četrtletje letos sklenil z nižjimi prihodki in dobičkom, a je kljub temu ohranil celoletno napoved. Čisti dobiček se je na letni ravni skrčil za osem odstotkov na 316 milijonov evrov, prihodek pa za sedem odstotkov na 3,88 milijarde evrov.

Izvršni direktor Herbert Hainer je slabše poslovanje v četrtletju med drugim pripisal neugodnemu položaju nekaterih valut v primerjavi z evrom.

V zadnjem četrtletju pričakujejo izboljšanje

V podjetju v zadnjem četrtletju sicer pričakujejo izboljšanje, celoletna rast prodaje pa naj bi znašala nekaj odstotkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Močno povpraševanje, dober odziv kupcev in prihajajoče kampanje, povezane s svetovnim prvenstvom prihodnje leto, bodo vsekakor pozitivno vplivali na poslovanje v tretjem četrtletju in tudi v prihodnjem letu," je dejal Hainer.

Čisti dobiček na delnico naj bi se okrepil za štiri do sedem odstotkov, in sicer na okoli štiri evre, kar po besedah Hainerja predstavlja med 820 in 850 milijoni čistega dobička ob koncu leta.

Deli novico: