A LEVA ROKA RES NE VE, KAJ DELA DESNA? Zadković šokiran zaradi Mišiča, a na Okolju in občini zatrjujejo drugače

Piran

Na četrtkovi seji piranskega občinskega sveta se je beseda veliko vrtela okoli parkiranja in parkirišč. O zapletu na parkirišču pri Zdravstvenem domu (ZD) Lucija smo že poročali, ko se je tam pojavila modra črta, označba za plačljivo parkirišče, ki jo je Okolje Piran zarisalo še pred odločitvijo piranskega občinskega sveta. Kot se je izkazalo, se 'misteriji' pojavljajo tudi okrog gramoznega parkirišča pri Marini Portorož.

Na družbenih omrežjih je v teh dneh odmeval pripetljaj z omenjene občinske seje, ko je občinski svetnik Robert Fakin, z liste Naš kraj, župana Đenia Zadkovića in prisotne seznanil, da je za petek predviden podpis pogodbe med Termami Čatež in Javnim komunalnim podjetjem Okolje Piran za najem gramoznega parkirišča pri Marini Portorož.

Novica je povsem presenetila piranskega župana, kar je bilo razbrati tudi iz njegove reakcije, saj je kar javno na seji občinskega sveta povedal, da se je ta dogovor zgodil brez njegove vednosti. Pred tem se je Zadković pohvalil v pogovoru s svetniki, da rešuje vprašanje najema parkirišča z Marino Portorož in da je na to temo imel že tri sestanke. Od tod verjetno tudi njegovo začudenje, saj, kot je povedal Zadković, ne ve, kako se je to lahko zgodilo, saj da se je "sam pogovarjal z ljudmi za abonma, glede na to da poskušajo urediti enoten režim". Zadković se je še vprašal, kdo je lahko prehitel 'to zadevo' tako, da on zanjo ne ve. "Vsaj obveščen bi lahko bil, ker sem bil že trikrat pri njih in sem se o tem pogovarjal. Zdaj pa imamo kar naenkrat že neko dejstvo izvršeno," je na seji šokirano dejal Zadković.

Pogajanja je z generalnim direktorjem Term Čatež Bojanom Petanom že lani pričel ravno Zadković, a ga je nato očitno prehitel direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič

Kot so nam pojasnili na Okolju Piran, so pogodbo s Termami Čatež podpisali v ponedeljek, 15. junija. Sklenili so jo za obdobje enega leta, z možnostjo podaljšanja. Okolje Piran bo najem parkirišča letno stal 8000 evrov. Ob tem je pomembno izpostaviti, da bo parkirišče namenjeno zgolj parkiranju lastnikov abonmajev, do teh pa bodo upravičeni stalni prebivalci Lucije. Cena mesečnega abonmaja bo 13 evrov. 

Đenio Zadković

Je župan le narobe razumel? 

Na Občini Piran so nam dejali, da so se pogajanja za najem omenjenega parkirišča žal nekoliko časovno zavlekla zaradi epidemije covida-19, da pa so jih uspešno zaključili ob pomoči Okolja Piran. "Omenjeni dogovor med Občino Piran in lastnikom Marine Portorož predstavlja nov korak v smislu plodnejšega sodelovanja, ki je bilo v preteklih letih žal pogosto vse prej kot izvrstno." Ob tem so na občini poudarili, da bo 55 pridobljenih parkirnih mest vsaj delno rešilo parkirne zagate stanovalcev v bližini zdravstvenega doma v Luciji ter da si želijo, da bi v prihodnosti uredili vsaj še kakšno parkirišče na območju Lucije. 

Kdo dejansko vodi občino?

Ob dogodku na občinski seji, ko je župan Zadković presenečeno ugotovil, da ga je "ta zadeva obšla", se kar samo pojavlja vprašanje, ali je tovrstno početje v Piranu stalna praksa. Tako na Okolju kot občini so nam odločno odgovorili, da ne. "Pristojne službe Občine Piran smo sproti obveščali, saj najem navedenega parkirišča temelji na dogovarjanjih med vodstvom Marine Portorož in županom, ki so potekala še pred izbruhom epidemije koronavirusa. Župan je bil pred sejo z vsem seznanjen, delali smo usklajeno, le pri interpretaciji realizacije podpisa pogodbe je prišlo do napačne interpretacije," so zapisali na Okolju.

Podobno pravijo tudi na občini: "S potekom aktivnosti je bil župan seznanjen – nenazadnje je župan vzpostavil prve stike s predstavniki Marine Portorož in nato dorekel začetne aktivnosti, s pomočjo katerih so predstavniki Okolja uspešno zaključili pogajanja. Prišlo je zgolj do napačne interpretacije termina podpisa pogodbe." Kot dodajajo, je prišlo do komunikacijskega šuma, ki je pripeljal do "županove upravičene in legitimne reakcije, ki dokazuje njegovo odločnost v smislu nadzora nad vsemi ključnimi postopki". Na občini so še prepričani, da je važen končni rezultat, ki je več kot odličen. 

Na govorice in ugibanja, kdo v resnici vodi piransko občino, ki so se medtem razširila po družbenih omrežjih, imajo na občini in Okolju enak odgovor: "Tovrstne govorice niso vredne komentarja."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Veštivemjaz |  18 .06. 2020 ob  14: 49
Obcina Lucija itak !!!!
Tiramola  |  18 .06. 2020 ob  13: 35
Lucijčani hočemo svojo občino.
Lp
Samorog |  18 .06. 2020 ob  13: 31
18
Mene pa še vedno zanima kako je Marina od Občine dobila lastništvo parkirišča, če je pa še ne tako dolgo nazaj Marina tam imela samo stavbno pravico
Veštivemjaz |  18 .06. 2020 ob  12: 10
Ko bom velik bom lucijski župan ;)
Tiramola  |  18 .06. 2020 ob  11: 12
16
Genio uredi, da se parkirišče pred Marino vrne nazaj KS Lucija. Parkirišče naj občina odkupi.
In plaža pod Metropolom tudi,ker letos hotel gre v stečaj in ne bo obratoval v poletni sezoni.
Obalna cesta od hotela Marita pa do krožišča bar Rozi se uredi brezplačno parkiranje za Lucijčane.
Občane tudi zanima, kdo je krivec za lanski požar v Piranu.
Gasparij te je zavedel z obljubami o tri tisoč parkirnih mest pod stadionom, pristanišče pri Ribiču.... bla bla..... Itd.
In stanovanja za mlade družine v Sečovlju?
Zanimivo, bi bilo vedeti kako je tako veliko zemljišče ki obsega Marino igrišča, park sonce, gramozno parkirišče prešlo v roke? Ali imajo zato račun, da so kupili. Vse to je bilo pod KS LUCIJA.
Genio nimaš nadzora na Fakinom, Gasparijem če ne boš previden te bodo ob koncu mandata enostavno izpljunili. Lp
Bižad |  18 .06. 2020 ob  10: 03
32
Garomozno parkirišče, bi bilo potrbno odkupiti! To je center Lucije. Gor bi lahko izgradili veliko parkirišč, pravo pokrito tržnico, knjižnico (ker trenutna je ena velika žalost), center za mlade,... V glavnem nekaj za prebivalce Lucije. Zanima me, kako je marina dobila zemljišče ob privatizaciji. Tisti, ki je uredil, da občina izgubi center Lucije, bi moral za to kazensko odgovarjati, saj je očitno delal v škodo občine.