DILEMA Z MODRO ČRTO PRED ZD LUCIJA RAZREŠENA: Parkirišče bo v bodoče plačljivo, a ne za vse

Piran

Poročali smo že o 'zapletu' na parkirišču pri Zdravstvenem domu (ZD) Lucija. O tem, ali bo parkirišče plačljivo, so svetniki razpravljali na včerajšnji seji piranskega občinskega sveta. Svetnika iz vrst SD Marka Juriševiča je namreč zmotila modra črta, označba za plačljivo parkirišče, ki jo je Okolje Piran zarisalo še pred odločitvijo piranskega občinskega sveta. Juriševič je opozoril, da je njegova sodelavka posledično na tem parkirišču plačala parkirnino prek sms sporočila, čeprav parkirišče še ni plačljivo.

"Občina je priznala napako. Bil sem sopodpisnik predloga spremembe sklepa, da se vnese člen, s katerim se občanom za obisk zdravnika omogoči kratkotrajno parkiranje. Predlog sklepa je bil sprejet," je dan po občinski seji povedal Juriševič.

Podatka, koliko je še bilo podobnih primerov voznikov, ki so parkirnino plačali prek sms sporočila kljub temu, da še ni plačljivo, na Okolju Piran nimajo. "Bodo pa vsem, ki so morda po pomoti zaradi v torek zarisane modre črte dejansko plačali parkirnino, ob predložitvi dokazila o plačilu slednjo povrnili," zagotavljajo na piranski občini.

Piranski občinski svetniki so tako odločili, da parkirišče pred ZD Lucija bo plačljivo, za uporabnike zdravstvenega doma pa brezplačno. "Velja tarifa, po kateri se plača prva ura parkiranja 10 centov, druga začetna ura 50 centov in vsaka nadaljnja ura parkiranja do 10 ur 50 centov. Dnevno parkiranje (nad 10 ur) stane 5 evrov. Cena mesečnega abonmaja za zaposlene v ZD Lucija je ovrednotena na 13 evrov," so povedali na občini. Način plačevanja bo enak kot na ostalih plačljivih parkiriščih na območju Pirana, torej z gotovino ali prek sms sporočila.

Marko Juriševič

Kot še dodajajo na piranski občini, so se za plačljivo parkirišče odločili, kljub temu da gre za zdravstveno ustanovo, ker "zgolj na takšen način lahko preprečujemo možnost, da bi omenjena parkirna mesta zasedali vsi tisti, ki dejansko ne uporabljajo uslug zdravstvene ustanove, ampak bi tam dolgotrajno parkirali vozila".

Parkirišče bo plačljivo takoj, ko bo sklep občinskih svetnikov objavljen v uradnem listu.

V Okolju Piran so se že včeraj odzvali na objavo članka in sporočili, da parkirišče pri ZD Lucija zaenkrat ni plačljivo. "Parkomati niso postavljeni, kot tudi ne tabla z obvestilom o postopku plačila. Nadzorniki prometa na tem parkirišču ne izvajajo nadzora in ne delijo kazni," poudarjajo v Okolju Piran in dodajajo:

"Modra črta je bila zarisana že v torek z namenom, da se parkirišče po občinski seji čim prej usposobi. Občani ter ostali obiskovalci bodo o uvedbi plačljivega režima ustrezno in pravočasno obveščeni."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kristijan |  12 .06. 2020 ob  18: 57
-4
Vse lepo in prav sicer je sprejeti predlog spremenjenega sklepa podal občinski svetnik Davorin Petaros član svetniške skupine #GZOP.