47-LETNI PIRANČAN KAZENSKO OVADEN: Sebi in očetu je pridobil več kot 730.000 evrov premoženjske koristi

Kronika

Kriminalisti so na koprsko okrožno sodišče podali kazensko ovadbo zoper 47-letnika zaradi suma, da je zlorabil položaj pri gospodarski dejavnosti. Ovadeni Pirančan je leta 2005 prevzel lastništvo podjetja, ki ga je uspešno vodil do leta 2008, nato pa po mnenju kriminalistov sebi in očetu pridobil več kot 730.000 evrov premoženjske koristi.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, je ovadeni med letoma 2008 in 2013 v imenu in za račun družbe dajal nezavarovana posojila samemu sebi in svojemu očetu, čeprav je vedel, da večino njih ne bosta nikoli vrnila in jih tudi nista, saj nista imela tega namena.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Prav tako je ovadeni po mnenju kriminalistov v tem obdobju odtujil dve nepremičnini, ki sta bili v lasti gospodarske družbe, in ju neodplačno prenesel nase. "S temi dejanji je sebi in očetu pridobil premoženjsko korist v višini več kot 730.000 evrov. Navedena družba je od marca 2016 v stečaju," so dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija