300 EVROV GLOBE ZARADI SPANJA V VISEČI MREŽI: Razlog? V Trstu je prepovedano karkoli obešati na drevesa

Trst

Italijanska policija je v sredo avstrijskemu turistu izrekla globo v višini 300 evrov, ker je ta spal v viseči mreži ob morju. Po občinski uredbi je namreč prepovedano karkoli obešati na drevesa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tržaška policija je v četrtek poročala o incidentu, hitro pa so zgodbo pograbili italijanski mediji, ki so bili predvsem kritični do občinske uredbe.

52-letni avstrijski turist je namreč nič hudega sluteč ob morju obesil svojo visečo mrežo med dvema drevesoma in si privoščil počitek. Policija pa ga je predramila s presenetljivo globo 300 evrov, saj je na območju občine Trst prepovedano obešanje stvari na drevesa ali rastline.

Do incidenta je bil kritičen tudi nekdanji župan Trsta Roberto Cosolini, ki je na Facebooku zapisal, da bi lahko policija sprva le obvestila Avstrijca o pravilih in ga prosila, naj odstrani visečo mrežo, ne pa da so ga nemudoma oglobili.

Per fortuna la mia passione per il Messico e le sue amache mi ha indotto a montare una comoda amaca dello Yucatàn in...

Posted by Roberto Cosolini on Thursday, July 18, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  21 .07. 2019 ob  14: 41
-1
Tržaška policija ... se mi je kar zdelo, žamejci - rdeči komunisti, kdo drug. Muslimanskim ilegalnim migrantom iz Pakistana, ki spijo v Viale 20 settembre po tleh, tam jedo in predvsem neizmerno ser... (kakajo) tam vsepovsod po tleh, nosijo Big Mac-e in Koka Kole.