24-LETNIK IZ DIVAČE PIJAN TRČIL V ITALIJANA: Pobegnil s kraja nesreče in ga pustil huje poškodovanega, uro kasneje se je 'narisal' na policiji (FOTO)

Kronika

V nedeljo ob 22.05 se je v Kopru zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan 50-letni državljan Italije. Voznika so morali iz zverižene pločevine izrezati gasilci, cesta pa je bila zaprta kar tri ure in pol. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, je do nesreče prišlo na hitri cesti v smeri izvoz Koper center–Ljubljana. Policiste je na kraju pričakal močno poškodovan osebni avtomobil, v katerem je bil težje ranjen Italijan. Reševalci so mu nudili prvo pomoč in ga odpeljali v SB Izola. Policisti so ugotovili, da je z neprilagojeno hitrostjo za njim pripeljal osebni avto, ki je vanj trčil, zatem pa odpeljal s kraja nesreče. 

Foto: Facebook/Danijel Kelava

Dobro uro po prometni nesreči se je na policijski postaji sam zglasil 24-letni voznik iz Divače, povzročitelj prometne nesreče. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,69 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi dokazov v nadaljnjih postopkih je bilo vozilo povzročitelja zaseženo. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje in za pobeg, ne da bi nudil pomoč poškodovanemu. Promet je bil ponovno sproščen ob 1.34, so sporočili s koprske policijske uprave.

Kot nam je pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Koper Anita Leskovec, je bil Italijan pri zavesti, kakšne poškodobe je utrpel, pa zaenkrat ni znano. Zaradi hude nesreče so imeli prometniki delo skozi vso noč, je dodala. 

Foto: Facebook/Danijel Kelava

Gasilci Gasilske brigade Koper so s tehničnim posegom rešili ponesrečenca iz vozila ter nudili pomoč policiji pri razsvetljavi kraja nesreče in reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila, je zapisano na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Tam je sicer navedeno tudi, da je do nesreče prišlo na Ljubljanski cesti v Kopru. Ugibamo lahko, da je del poškodovanega vozila s hitre ceste zletel na drugo stran cestišča. Za dodatna pojasnila smo skušali priklicati koprske gasilce, vendar na njihov odziv še čakamo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija