15-LETNIK S KOPICO PREKRŠKOV: Celo napihal je!

Kronika

V vasi pri Sežani so policisti včeraj ob 22.40 ustavili 15-letnika, ki je vozil neregistrirano in neizpravno kolo z motorjem Tomos APN 6. Ugotovili so tudi, da ne poseduje vozniškega dovoljenja in ni uporabljal varnostne čelade. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, rezultat je bil 0,55 mg/l alkohola. Vozilo so mu zasegli, obveščena je bila otrokova mama. Sledi enotni obdolžilni predlog.

Fotografije so simbolične.                       

Včeraj popoldan so koprski policisti zasegli motor 13-letnemu domačinu, ki nima opravljenega vozniškega izpita. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj zvečer so v Piranu zaradi suma predelave zasegli moped ZIP 25. Po opravljenem tehničnem pregledu sledi ukrep.

Občanka je policiste obvestila, da od Valete proti strunjanskemu krožišču vozi terensko vozilo, ki močno vijuga po cesti. Policisti so ustavili 54-letnega voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,70 mg/l. S tem se ni strinjal in je odklonil strokovni pregled. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Nasilje v družini

V vasi pri Kopru so policisti obravnavali nasilje v družini. Na kraju je vinjen moški grozil partnerici in ni nehal niti po izrečenem ukrepu prepovedi približevanja. Policisti so mu, ker je bil močno pijan, hkrati pa je obstajala tudi verjetnost, da bo s kršitvijo nadaljeval, odredili pridržanje.

Zgorelo 30 bal sena

Pri Planini je zgorelo 30 bal sena, lastnik pa je s tem oškodovan za 1300 evrov. Policisti še ugotavljajo vzrok požara in delajo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, so zapisali na PU Koper.

Kraje in vlomi

V Postojni, pri marketu na Tržaški, je nekdo ponoči (med 22. in 23. uro) ukradel kolo znamke Scott Genius 940, vredno približno 3.000 evrov. Kolo ni bilo zaklenjeno, predrta je bila zadnja guma.

Zgodaj zjutraj je nekdo splezal v sobo hotela v Piranu in okradel gosta, državljana Nemčije. V sobi sta oškodovanca spala, nepridiprav pa jima je odnesel 600 evrov gotovine. V tem trenutku se je zbudila oškodovanka in ga vprašala kaj dela v sobi, storilec pa je po isti poti, po kateri je prišel v sobo, pobegnil. Gre za mlajšega moškega, starega od 25 do 30 let, visok je 175-180 cm, kratkih rjavih las, oblečen je bil v belo majico s kratkimi rokavi in kratke modre hlače. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  17 .07. 2019 ob  16: 56
Kaj ceo napihal! To ali pa steklene oči je zdaj bolj ali manj stalnica.
td |  17 .07. 2019 ob  10: 35
Z zakoni, kot jih imamo, da "učinkovitost" sodstva niti ne omenjamo, bo samo še bistveno slabše.