11-LETNI ŠOLAR ZAGROZIL UČITELJU, DA MU BO ODSEKAL GLAVO: "Sprejemljivo je ubijati ljudi, ki so žalili preroka"

Svet

11-letni nemški šolar je zagrozil, da bo obglavil svojega učitelja, ker ga je opozoril, da morata starša priti v šolo na sestanek z učitelji, sicer bodo sledile posledice. Gre za muslimanskega učenca, ki je že pred tem med minuto molka v spomin na francoskega učitelja Samuela Petya dejal, da "lahko ubijete vsakogar, ki žali preroka, to je v redu". Petyu je čečenski ekstremist v Parizu odsekal glavo, potem ko je med poukom predaval učencem o svobodi govora in pokazal slike Mohameda.

Samuel Pety

Učitelj je opozoril 11-letnega muslimanskega dečka, da je udeležba staršev na sestankih z učitelji zelo pomembna, ker na njih razrešujejo probleme in da lahko pride do posledic, če se jih starši nočejo udeleževati. Deček mu je odgovoril: "Če se to zgodi, ker se moji starši niso pojavili, bom storil enako kot tisti fant učitelju v Parizu."

Ko je ravnatelj Osnovne šole Christian Morgenstern iz kraja Spandau v predmestju Berlina poklical otrokove starše, mu je mati odvrnila, da s soprogom nimata tako ekstremnih stališč, kot jih je otrok povedal v šoli.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

To pa ni bil prvi incident 11-letnika. Ko so na berlinski šoli z minuto molka obeležili spomin na Petya, je deček stopil v bran morilčevim dejanjem. Njegova mati je učiteljici tudi v tem primeru, ko jo je poklicala, zatrdila, da doma ne zagovarjajo tako strogih stališč in da jih je sin verjetno 'pobral' v šoli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  12 .11. 2020 ob  13: 33
Starši vedno mantrajo eno in isto: Tega ga doma ne učimo. Pobral je v šoli...
Otrok v vrtcu preklinja in to med tako majhnimi vrstniki, ki še govoriti ne znajo dobro in so jim kletvice še "visoka šola". Vzgojiteljica opozori starše. "Kje pa, doma tega že ni slišal! Je že pobral od drugih otrok v vrtcu!" Potem pa malček vzgojiteljici, ko ga vpraša, kdo tako govori, nedolžno iskreno pove: Tata. Včasih tudi mama.
Otrok v šoli nekaj ukrade. Starši: Tega pa gotovo ni storil on! Od malega ga učimo, da se to ne dela...
Fant nasilno prebuta sošolca. Starši: "Ga je že moral oni drugi izzivati, ker naš še muhe ne bi pohodil!"
Starši mislijo, da svojega otroka najbolje poznajo in bi zanj dali roko v ogenj...
Ga poznajo en kavolo! Doma je lahko angelček. Kaj počne drugje, se jim niti ne sanja.
Včasih pa starši zelo dobro vedo, od kod otroku določeno vedenje! Pa tega nočejo priznati, da ne utrpi "ugled" družine...
Krepko dvomim, da bi se desetletnik s tako hudimi ekstremističnimi religioznimi izjavami lahko okužil kje drugje kot v družinskem okolju...