SLOVENCI POVZROČILI 'CIRKUS' NA PLOVANIJI: Nič jih ne izuči, vedno bolj so "iznajdljivi"

Istra

Kot smo v zadnjih dneh že večkrat poročali, imajo policisti na meji med Slovenijo in Hrvaško veliko dela s preverjanjem izvidov negativnih testov. Tudi včeraj je na mejnem prehodu Plovanija na Hrvaško skušalo vstopit pet slovenskih državljanov s ponarejenimi izvidi PCR testov. Morda se jim je zdelo, da so zelo iznajdljivi, mejo so namreč skušali prečkati s testi, ki so jih sami izdelali na računalniku. 

Najprej se je okoli 9. ure mejnemu prehodu Plovanija pri Sečovljah približal 43-letni državljan Slovenije, pri pregledih pa je bilo ugotovljeno, da je bil test PCR, ki ga je predložil policistom, ponaredek, ki ga je kupil v Ljubljani.

Nato sta okoli 10.30 dopoldne na mejni prehod prispeli dve mladoletni osebi. Ker so policisti podvomili o verodostojnosti testov, so jih preverili pri zdravstvenem zavodu, ki naj bi opravil testiranje. Ugotovili so, da gre za ponarejene rezultate testov in da sta ju mladoletnika izdelala sama na računalniku, poroča Glas Istre.

Enako sta storila tudi 78-letni Slovenec in njegova 64-letna sopotnica, ki sta na mejni prehod prišla okoli 13.30. Policisti so tudi za njihove teste ugotovili, da so ponarejeni in, da sta ju sama izdelala na računalniku, še poroča istrski portal.

Proti vsem osumljencem bo policija v rednih postopkih vložila kazenske ovadbe zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listine. Za to kaznivo dejanje je predvidena kazen do treh let zapora

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  03 .03. 2021 ob  14: 28
-2
Upam, da jih obsodijo na maksimalno zagroženo kazen 3 let.