NA DVEH MEJNIH PREHODIH SO JIM STOPILI NA PRSTE: Več slovenskih državljanov skušalo prečkati mejo s ponarejenimi izvidi PCR testov

Kronika

Hrvaški policisti so vstop v državo preprečili 12 osebam, ki so skušale prečkati mejo s ponarejenimi testi.

V soboto, 27. februarja, so imeli policisti na mejnem prehodu Kaštel očitno precej dela. Odkrili so namreč 12 oseb, ki so skušale vstopiti na Hrvaško s ponarejenimi PCR testi, poroča Glas Istre. 

Med 9. in 17. uro so policisti na mejnem prehodu kontrolirali in preverjali, ali osebe izpolnjujejo pogoje za vstop v državo, skladno z odlokom o začasni prepovedi in omejitvi prečkanja mejnih prehodov Republike Hrvaške. Posumili so v verodostojnost 12 izvidov negativnih PCR testov.

Hrvaški policisti so se povezali s slovenskim inštitutom, k naj bi izdal negativne teste in na ta način ugotovili, da gre za ponaredke. Policisti so začeli kriminalistično preiskavo nad 63-letno hrvaško državljanko, 32-letnim hrvaškim državljanom in 31-letno nemško državljanko zaradi suma kaznivega dejanja ponarejanja listine, poroča Glas Istre.

Zoper njih je v rednem postopku vložena kazenska ovadba pri pristojnem državnem pravobranilstvu.

Preostalih devet je bilo slovenskih državljanov, starih med 19 in 55 let. Postopek proti njim so prevzeli slovenski policisti.

Tudi slovenski policisti odkrili več ponaredkov izvidov negativnih testov

Kot so potrdili na koprski policijski upravi, so v soboto na mejnem prehodu Dragonja odkrili devet ponarejenih PCR testov, v nedeljo pa še šest.

Vsi so bili državljani Slovenije, vsem sledi tudi kazenska ovadba

Policisti Policijske uprave (PU) Koper zato opozarjajo državljane Slovenije, naj ne ponarejajo testov, saj policisti na mejnih prehodih podrobno preverjajo pristnost testa, tudi preko drugih institucij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komentar |  01 .03. 2021 ob  16: 25
Hah ,so imeli nekateri v parlamentu ponarejene celo diplome, pa naivno mislite da ne bodo imeli ponarejenih PCR testičov .Zelo visoka denarna kazen je edino zdravilo za take ignorante !
Cazzimperio  |  01 .03. 2021 ob  14: 33
Ljubljanotti, poznajo in naštudirajo vse mogoče finte, da se izognejo ukrepom.
Pomagala bi bodeča žica okoli LJ.
A Ja.