KAOS MED STRUNJANOM IN BELVEDERJEM: "Potrebujemo to 'prekleto obvoznico' do hrvaške meje, kaj se mora še zgoditi, da bodo ukrepali?!"

Izola

Minulo soboto je po Facebooku zaokrožila objava uporabnika, ki je opozoril na to, da je stranska cesta med Strunjanom in Belvederjem postala zelo nevarna zaradi povečanega prometa. Vozniki se v želji, da bi se izognili kolonam na izolski obvoznici, namreč vse pogosteje odločajo za pot čez hrib Ronka, kjer po besedah uporabnika zato prihaja do vse več prometnih nesreč.

"Petek, ura 21.00, stoji kolona skoraj čez celo izolsko obvoznico, vsi hitijo čez Ronko in zgodi se nesreča. Danes ob 8.00 se zgodi nesreča med Strunjanom in Belvederjem, vsi hitijo ponovno čez Ronko in avto konča v jarku ... Totalen kolaps!!!" je opozoril v svoji objavi in nato poudaril, da je "cesta čez Ronko rezervirana za lokalni promet in uporabnike zemljišč", kar je označeno tudi s prometno signalizacijo, na katero pa se vozniki očitno požvižgajo.

"Kaj se mora še zgoditi, da bodo pristojni ukrepali in zagotovili varnost za uporabnike te in ostalih cest?!" se je vprašal v objavi in nato javno pozval obalne župane, naj se "nujno sestanejo in prioritetno uredijo z državo vse potrebno, da se naredi ta 'prekleta obvoznica' direktno do hrvaške meje. Prepričan sem, da se tak 'kažin' dogaja po vseh obalnih krajšnicah do hrvaške meje!" je še zaključil.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  25 .06. 2019 ob  06: 20
Ponosni l'blanski rdečuh si je kupil rdeč avtomobil in "gremo po bliž'ncah" -- tako so ga starši-rdečuhi naučili življenja.
p.s. 1945 zavezniki niso imeli pojma koliko rdečih kulatonov se skriva po slovenskih gozdovih, še manj, da bodo kulatoni tudi njihovi potomci, ki so poskrbeli, da smo v centru bogate Evrope še vedno brez moderne cestne povezave.
joe jaxson |  25 .06. 2019 ob  00: 38
SE NADALJUJE: JJ
joe jaxson |  25 .06. 2019 ob  00: 23
upor se je začel en dan prej kot ga JJ
Eho |  24 .06. 2019 ob  15: 21
Od Kopra do Izole je dobrih 15 minut kolesarjenja. Od Izole do Portoroža pa natanko 20 minut kolesarjenja po Parenzani...zakaj pa ne s kolesom v službo. Poizkusite, mogoče vam bo pa odgovarjalo.
kjessi |  24 .06. 2019 ob  12: 14
14
Enako je na cesti Bošamari, Grinjan, Šmarje, ki so jo turisti popolnoma okupirali.
vseved |  24 .06. 2019 ob  12: 03
33
Zakaj bi gradili obvoznico in metali denar vstran za Hrvate, Italijane, Avstrijce,... Enostavno zapremo oba mejna prehoda in gužve ne bo več.