ALI IMATE NAVADO JESTI, KO STE LAČNI KOT VOLK? Tu so razlogi, zakaj je to slabo

Trendi

Lakota je najbolj zanesljiv znak, da vaš metabolizem deluje. A čeprav je to naravno, ne bi smela biti edini znak, da je čas za obrok. Če jeste večinoma takrat, ko se vam zaloge energije izčrpajo in vas telo prosi, da ga nahranite, lahko občutite kar nekaj negativnih posledic.

1. Lakota vodi do prenajedanja

Ljudje, ki preskočijo obroke in se prehranjujejo nepravilno, pogosto jedo več, da bi nadomestili obroke, ki so jih preskočili. Vaše telo potrebuje hrano vsake tri do štiri ure, da se metabolizem ne upočasni in da ne občutite padca energije in želje po nezdravi hrani. Dlje kot telo prikrajšate za hrano, bolj se vam zniža raven sladkorja v krvi in bolj boste hrepeneli po hrani bogati s sladkorjem.

2. Stradanje pri hujšanju ne pomaga

Ljudje mislijo, da hujšajo, če stradajo, vendar se bodo takšnemu načinu prehranjevanja hitro odrekli. Poleg tega, če stradate, vaše telo začne varčevati z energijo, zato shranjuje maščobe in porabi manj kalorij. Prepričano je, da se bo tako rešilo, saj se počuti ogroženega. Iz tega razloga skuša čim več energije pustiti za pozneje.

3. Zaradi lakote jeste manj zdravo

Ko si lačen, si ful drugačen - moto slavne čokoladice, a tudi dejstvo. Ko ste lačni, je verjetneje, da boste posegli po prvi stvari, ki vam pade v roke, npr. po čokoladni ploščici. Takšna prehrana ne pomeni zdravega načina življenja.

4. Lakota je za vas škodljiva

Nekateri simptomi, ki spremljajo lakoto, so nezmožnost koncentracije, nelagodje v trebuhu, šibkost, omotica, slabost, razdražljivost, glavobol, želodčne težave in težave s spanjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija