ZVEČER BO ZNAN ZMAGOVALEC POPEVKE: Tekmovali bodo tudi Primorci

Slovenija

Na odru studia 1 Televizije Slovenija se bo drevi predstavilo 12 novih skladb, ki se bodo potegovale za naziv popevke leta. Na festivalu Popevka bodo nastopili Balladero, Aleksandra Ilijevski & Goran Bojčevski kvartet, Uroš Buh, Rok Ferengja, Vudlenderji, Gregor Ravnik, Veronika Kumar, Tomaž Hostnik, Raiven, Žiga Rustja in Lea Sirk.

Balladero oziroma Dominik Bagola se bo predstavil s pesmijo Marelice, Aleksandra Ilijevski & Goran Bojčevski kvartet bosta zapela pesem Pusti Me, Uroš Buh skladbo Blizu, Okustični pa bodo zapeli Še bolj prav.

Rok Ferengja bo tokrat nastopil s pesmijo Pomladni večer, Vudlenderji s skladbo Podaril si mi svoje srce, Gregor Ravnik s skladbo Še ko te ni, te imam, Veronika Kumar pa s skladbo Solzam. Tomaž Hostnik bo zapel Če imel bi moč, Raiven se bo predstavila s pesmijo Volkovi, Žiga Rustja s skladbo Ko padeš, Lea Sirk pa z Zgodbo za dva.

Na prireditvi, ki jo bo vodil Tilen Artač, bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, za najboljšo interpretacijo, za najboljšo priredbo in za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2021, piše v sporočilu za javnost.

Strokovna komisija je skladbe izbrala izmed 113 prijavljenih. Sestavljali so jo zmagovalka Popevke 2019 Eva Hren, glasbenik in producent Martin Štibernik, glasbeni producent Rok Lopatič, glasbena urednica Alja Kramar, vodja službe ZKP RTV Slovenija Mojca Menart ter urednik oddaj Aleksander Radić, ki je nosilec projekta Popevka.

Lani sta na Popevki navdušili Eva Hren in Ana Soklič. Gledalci so s telefonskim glasovanjem za Popevko 2019 izbrali Šesti čut v izvedbi Eve Hren na glasbo, besedilo in v aranžmaju Žige Pirnata, strokovna žirija pa je za najboljšo skladbo v celoti razglasila Temni svet v izvedbi Ane Soklič. Glasbo in besedilo je prispeval Matevž Šalehar - Hamo, za aranžma pa je poskrbel Pirnat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija