"Župnik nas otipava in nagovarja k perverznostim!"

Kronika

V sicer mirni istrski vasici Vižinada je zadnje dni zelo burno. Na dan so prišle zgodbe pedofilskega župnika, ki se naslaja nad mladimi dekleti.

"Bojim se ga. Lani me je po verouku pozval k spovedi. Tam me je na silo objemal, poljubljal, otipaval po prsih in tudi po mednožju. To pa je počel še vsaj trem prijateljicam iz mojega razreda," je povedala ena od žrtev. "Prvič, ko me je objel in poljubil, je bil zelo grob. Poskušala sem ga odriniti, vendar je bil zame premočan. Drugič me je prislonil ob zid, ampak me je držal manj močno, zato sem se izmuznila," je še dejala najstnica. 

Dekle je še povedalo, da zaradi župnika ne želi več v cerkev, če pa si že zaželi spovedi, gre v drugo župnijo. K njemu nikakor ne več. 

Krajani Vižinade so nezadovoljni s svojimi "duhovnim pastirjem" in so škofiji že poslali protestno pismo, v katerem prosijo za menjavo župnika, ker se sedanji obnaša neprimerno in seksualno nebrzdano, piše istranews.in.

Sedaj so se obrnili tudi na medije, ker želijo, da Alojzija Bafa nekdo kaznuje. "On je seksualno nepotešen, celibat pa mu je španska vas. Spravil se je nad več žensk in, kar je najhuje, tudi nad naše otroke," je povedala ena od krajank, ki je tudi sama imela neprijetno izkušnjo.

"Čas je za novega, normalnega župnika, tega pa vsaj upokojite. V nasprotnem primeru bomo posegli po vseh zakonskih sredstvih, ki so nam na voljo," je pisalo v pismu, ki so ga krajani naslovili na škofijo in prilepili tudi na vrata cerkve. Zaenkrat pa s strani škofije ni bilo še nobenega odgovora.

zupnik |  19 .09. 2013 ob  19: 52
Na to temo je ogromno filmov, saj nekoč je bila pedofilija, oziroma otroška pornografija, nekaj normalnega, medtem, ko je bila homoseksualnost bolezen in kaznivo dejanje. Čudni časi so to bili, odvisno od kulture.
Fanika |  19 .09. 2013 ob  16: 41
-1
Res je problem ovac krščanarstva v tem, da ne razumejo, da bi dotičnega morali TAKOJ prijaviti na policijo!

Priporočam oghled filma: Mea maxima culpa or Silnece in the name of god!
Film jasno prikazuje kako se stvari odvijajo znotraj cerkve v zvezi s pedofilijo in drugimi kriminalnimi dejanji. Cerkev enostavno pravi, da ima svoje kanonsko pravo in se gladko požvižga nad nacionalnimi in mednarodnimi zakoni, ki jasno prepovedujejo zlorabe!

Gnjus!
cerkev |  19 .09. 2013 ob  16: 23
NN...je čas,da odpreš oči..zaradi takšnih ko si ti,punce ne prijavljajo napadov,ker jih je strah,da se bo okolica obrnila proti njim...temelje vere pa itak sloni na obsojanju ljudi...
ateist |  19 .09. 2013 ob  15: 59
Verniki so prav neumni, namesto, da bi se cloveka prijavilo, ker gre za kaznivo dejanje, spolnega nadlegovanja, oziroma ce ne celo posilstva, prosijo, da se ga zamenja z drugim zupnikom in tako mislijo, da bodo resili problem?

Kar je prevec je prevec, ceprav se nekaterim zdi normalno objemati in poljubljati otroke, vcasih je ta meja presezena in se spremeni spolni napad.
v |  19 .09. 2013 ob  14: 32
Pa kaj zato, saj v teh časih že vsak vsakega jebe, zakaj nebi tudi oni malce...
nn |  19 .09. 2013 ob  12: 58
Počasi, počasi
Nikogar ne zagovarjam in če je res, je prav, da se ga postavi pred sodišče, se mu dokaže krivda in se ga obsodi. Moti me to, da se pedofilsko obnaša tudi marsikateri učitelj, da se nekateri znašajo tudi drugače nad otroki, pa se jih nikoli ne objavi z polnim imenom in fotografijo. Gre se za enakost pred zakonom in javnostjo. Temu možakarju krivda ni dokazana in kolikor poznam našpičenost nekaterih proti duhovnikom je vse skupaj lahko tudi laž.
Zadeve se dogajajo nekako takole: duhovnik prepove smrklji k birmi, ker ne hodi k verouku in k maši (mimogrede, nekaterim ni jasno, da ne moreš prejeti zakramentov, če ne izpolniš določenih pogojev oz. nisi vsaj približno veren, niti ne vem zakaj bi jih) in potem užaljena smrklja naplete čudovito zgodbo, ki ji verjame prav tako do nezavesti užaljena mama in seveda tudi radodarna botra, ki komaj čaka, da svoji birmanki podari veliko darilo in se pokaže v vsej svoji radodarni dobroti. In nekaj takih žlehtnob v fari lahko naredi župniku nepopravljivo škodo s pomočjo bolnih novinarjev, ki komaj čakajo da porinejo v gnojnico kakega župnika. To je ravno tako ogabno kot jih zagovarjati, če so krivi.
geđo |  19 .09. 2013 ob  10: 04
@Teharje45

Halo? Odkod tebi, da jaz kogarkoli zagovarjam? Daj se malo pomiri in preberi, kaj sem napisal. Kritika je šla na polpismenost pisca članka (nalašč ne uporabljam izraza novinar). Morda ti v svoji zgroženi ihti spregledaš napake, jaz jih pač ne.
Teharje45 |  19 .09. 2013 ob  09: 57
nn, geđo, da vaju ni sram! Katoliki ste zmešani, tako oprane možgane imate, da zagovarjate vašo pokvarjeno duhovščino. Res, ste podn od podnovega podna.
Ukinitev privilegijev RKC |  19 .09. 2013 ob  09: 55
To je zgodba, ki ni samo za v medije, pač pa je nujno potrebna kazenska ovadba! V arest z bando pedofilsko.
nn |  19 .09. 2013 ob  08: 59
-3
Haloooo?
Fotografija? Ime in Priimek? Zakaj se to vedno dogaja, če se govori okoli župnika?
Pa načelo - nedolžen si dokler se ti krivda ne dokaže?
Pa varovanje osebnih podatkov?
Je zadeva raziskana in resnična ali je to spet raca enega katolikofobnega novinarja?
geđo |  19 .09. 2013 ob  08: 59
"se naslaja na mlada dekleta"?
Pričakujem, da ima pisec teh besedil dokončano osnovno šolo.