ŽUPANOV PRIJATELJ IN ŠTUDENTI NA NAPOTNICE NAMESTO REDARJEV "KAZNUJEJO" VOZNIKE V ANKARANU? Kako je to sploh možno, na občini praktično ne odgovarjajo!

Ankaran

Konec tedna so nekateri lastniki jeklenih konjičkov za brisalci dobili obvestila za domnevno nepravilno parkirana vozila na območju ankaranske občine. Teh pa naj ne bi delili občinski redarji, temveč domnevno nepooblaščene osebe, na kar nas je opozoril bralec. To naj bi počeli Egon Ražman in skupina študentov, ki, kot navaja bralec, naj ne bi imeli pooblastil za tovrstno početje.

"Cel vikend so gospod Ražman skupaj s študenti delili obvestila o kršitvi za nepravilno in tudi pravilno parkirane avte pod okriljem Občine Ankaran," je zapisano v sporočilu, ki smo ga prejeli v uredništvo.

"Nam ljudem prikazujejo, kako so to verodostojne, poštene, dosledne, predvsem pa korektne osebe, a resnica je vse prej, kot pa je dejansko prikazana. Kot dokaz vam prilagam slike, ki so dokaz, da se izvajajo kazniva dejanja javno in to še povrh vsega veselo in ponosno," je početje minuli konec tedna opisal bralec. Na obvestilih naj bi pisalo, da morajo lastniki vozil v osmih dneh plačati kazen, v nasprotnem primeru "bodo zadevo posredovali naprej".

Kot absurd bralec navaja, da naj bi kazni brez kakršnihkoli uradnih pooblastil delili Egon Ražman, ki naj bi bil pogodbenik občine in obenem županov prijatelj, in študentje, ki delajo za občino na napotnico. "Predstavljajo se za uradne osebe, kaznujejo ljudi in še zahtevajo plačilo", opozarja bralec, ki se sprašuje, zakaj ima Ankaran svoje občinske redarje, ki so za to delo pooblaščeni.

Na Občino Ankaran smo se obrnili z zelo konkretnimi vprašanji. Zanimalo nas je, v kakšni vlogi naj bi Ražman in študenti to počeli in če imajo pooblastila za takšno početje. Prav tako smo povprašali, na kakšen način, če sploh, Ražman sodeluje z občino in na podlagi katere pravne podlage naj bi on in študentje opravljali redarsko službo.

Občina brez konkretnih odgovorov

Z občine smo prejeli zelo skop odgovor in praktično nam niso odgovorili niti na eno vprašanje niti po ponovnem zaprosilu, če nam lahko konkretno odgovorijo na vprašanja. Prejeli smo enak odgovor kot dan poprej, ki pa se glasi:

"Za vozila, ki so parkirana, kjer to ni dovoljeno, Občina Ankaran s svojimi zaposlenimi in pogodbenimi sodelavci voznike nepravilno parkiranih vozil obvešča o tem, da so storili domnevni prekršek ter da bo postopek, skladno z zakonom o prekrških, predala v nadaljnjo obravnavo prekrškovnemu organu. V konkretnem primeru se ne vodi prekrškovnega postopka in ne izdaja odločb o prekršku. Cilj Občine Ankaran ni krepitev prekrškovne politike, temveč obveščanje - s ciljem, da se prakse nepravilnega parkiranja zmanjšajo in zaključijo."

Odgovora nismo prejeli niti na vprašanje, koliko redarjev je zaposlenih v redarski službi za območje ankaranske občine, temveč so nam pojasnili le že znan podatek, da njihova redarska služba deluje pod okriljem skupnega Medobčinskega inšpektorata in redarstva Občine Piran in Občine Ankaran. V molk so se zavili tudi pri zaprosilu za komentar glede domnevnega prijateljevanja med Ražmanom in županom Gregorjem Strmčnikom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .07. 2020 ob  22: 00
-6
Gregor je očitno opravil svoje .Sedaj že dela škodo občini in občanom.
Silvana63 |  08 .07. 2020 ob  19: 08
Kje se avte parkira ve tudi osnovnošolec, žbunje gor ali dol, tam ni označenega parkinga. Sicer pa je župan MOK bil gimnazijski maturant in po vašem mnenju ne bi bil dober niti za delit obvestila in kazni za napačno parkiranje, a kot župan je bil perla in ne amater. Konec koncev vam pa ni potrebno pridet v Ankaran, če vam nič ni v redu. Kje je problem?
Istriano |  08 .07. 2020 ob  15: 52
V Ankaranu na občini so zbrani sami amaterji, tako da je vse možno.
Eho |  08 .07. 2020 ob  15: 35
-16
Tudi eden od teh avtomobilov na kolovozu ni oviral kolovoznega prometa razen tistega z oranžnimi lučmi na strehi...Ma kašna Ljubljana, ma kašen Trst, ma kaj ne vidiste žbunje okule, ej...Kaj sedaj se ne sme ustaviti več niti v grmovju v divjini ob kolovozu, ej...za odtočit...Še malo bomo plačali če bomo hoteli hoditi po pločniku...
Tom |  08 .07. 2020 ob  15: 26
Silvana63@, V Ljubljani ali Trstu dobiš kazen, vendar jo nikoli ne napiše študent, kateri za povrh nima niti vozniškega izpita in ne pozna CPP, niti ne oseba, ki nima nobenega znanja o prekrških in kaznovanju! Če bo kdo od le teh, ki so dobili obvestilo o prekršku uveljavljal pritožbo po sodni poti, zna biti občina Ankaran za kar nekaj € prikrajšana , kar samo potrjuje, da je tki. instant občina, politično ustanovljena s še bolj nesposobnim županom!
vseved |  08 .07. 2020 ob  13: 09
-10
Župan je odtaval nekam v neznano. Niti ene kazni ne zna pobrat tako kot je treba.
Erazem |  08 .07. 2020 ob  12: 32
11
Če so nepravilno parkirali, so si zaslužili globo. Ne more pa globe pisat nek čistilni servis s študenti. Policija na delo!
Silvana63 |  08 .07. 2020 ob  11: 20
66
Kako bi izgledalo, če bi vsi tej ki se tu pritožujejo, upoštevali prometne znake in parkirali na parkirna mesta? Parkirat ob/na cesti in se potem pritoževat, ker si dobil kazen/obvestilo je pa res junaško dejanje! Poskusi v Trstu ali v Ljubljani tako parkirat! Pa srečno!