ŽUPANJA DIVAČE POD PLAZOM KRITIK: Za slabo stanje otroškega igrišča so krivi prejšnji občinski svetniki?

Koper

Poročali smo o jezi in razočaranju staršev, ki v Divači sami urejajo otroška igrišča in obnavljajo igrala, saj občina tega ne stori. Kljub večkratnim apelom ostaja zgolj pri obljubah. Županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan pojasnjuje, da je bil za ureditev otroškega igrišča narejen projekt, ki pa so ga svetniki prejšnjega občinskega sveta zavrnili.

Starši so na družbenih omrežjih izpostavili, da je otroško igrišče v Divači neurejeno, da ni koša za košarko, odpeljana je bila poškodovana gugalnica, ki so jo, namesto da bi jo popravili, trajno odstranili ... Ob tem dodajajo, da so na Občino Divača večkrat apelirali s prošnjo, naj se omenjeno igrišče uredi.

Županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan s prstom kaže na občinske svetnike v prejšnjem mandatu. "Za ureditev igrišča je bil narejen projekt v vrednosti 70.000 evrov, vendar so svetniki v prejšnjem mandatu to investicijo zavrnili," je zapisala v odgovoru na naša vprašanja.

Tako sredstev za prenovo igrišča ni. Po obljubah županje bodo zagotovljena s proračunom za leto 2025. "V proračun za leto 2025 nameravamo uvrstiti to postavko in igrišče v celoti prenoviti. V letošnjem proračunu niso rezervirana sredstva za to igrišče. Z velikimi investicijami, ki se trenutno odvijajo v naši občini, ureditev igrišča letos ni možna," pojasnjuje Štrucl Dovganova ter ob tem dodaja, da sta sicer v občini dve urejeni in novi igrišči.

Ob tem ostaja težko razumljivo, zakaj občina ne najde minimalnih sredstev za popravilo že obstoječih igral in za košarkarski koš, obenem pa načrtuje prenovo otroškega igrišča za neverjetnih 70.000 evrov, po katerih starši niti ne povprašujejo, saj si želijo zgolj to, da bi se lahko njihovi otroci brezskrbno in varno igrali na nekaj osnovnih igralih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija