ŽUPAN NI OPTIMISTIČEN: Kam bo umeščena avtocesta med Postojno in Ilirsko Bistrico?

Slovenija

Na današnji novinarski konferenci so predstavniki občine Postojna predstavili vrsto projektov in investicij, ki jih občina načrtuje ali že izvaja, med drugim tudi nadgradnjo ene od obeh osnovnih šol v mestu. Župan Igor Marentič pa ni najbolj optimističen glede umestitev trase za dolgo načrtovano avtocesto od Postojne proti Jelšanam.

Poleg iskanja rešitve za umestitev trase avtoceste med Postojno in Ilirsko Bistrico, ki bi lokalne ceste razbremenila tovornega prometa, je župan dejal, da naj bi bila trasa z odcepom pri Hruševju možna in dodal, da občina pričakuje več informacij od ministrstva za infrastrukturo naslednji mesec.

Podžupan Andrej Poljšak, sicer zadolžen za investicije ter koordinacijo s krajevnimi skupnostmi, je dodal da obenem intenzivno iščejo rešitve za preusmeritev težkega tovornega prometa s cest na avtoceste. Občina pa si poleg tega prizadeva, da bi razbremenila glavno vpadnico v mesto z drugim, severnim priključkom na že obstoječo primorsko avtocesto, in sicer na območju Ravbarkomande.

Med cestnimi projekti je načrtovano krožišče na Reški cesti pri podjetju Liv, za katerega naj bi izvajalca izbrali že letos. Gre sicer za projekt Direkcije za ceste, občina pa sodeluje pri financiranju projektne dokumentacije ter pločnikov in razsvetljave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  19 .04. 2019 ob  09: 08
Ma kakšna avtocesta? Ma kaj smo že leta 2100?