ZUNANJI MINISTER LOGAR OKUŽEN: Ni pa edini politik, pozitivna tudi poslanka državnega zbora

Slovenija

Zunanji minister Anže Logar je bil na današnjem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven. Za zdaj ne kaže simptomov covida-19, a v skladu s priporočili NIJZ bodo minister in njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od danes naprej v desetdnevni samoizolaciji, so sporočili z zunanjega ministrstva.

V zadnjem času je bilo sicer na testih za novi koronavirus pozitivnih več zunanjih ministrov iz držav članic EU. Da sta okužena, sta tako v soboto sporočila že belgijska zunanja ministrica Sophie Wilmes in vodja avstrijske diplomacije Alexander Schallenberg. Schallenbergova tiskovna predstavnica je izrazila sum, da bi se lahko okužil na zasedanju zunanjih ministrov EU 12. oktobra v Luksemburgu, češ da tveganje predstavlja že samo veliko število ljudi, ki se zbere ob tovrstni priložnosti. Tega zasedanja se je sicer udeležil tudi Logar.

Slovenski zunanji minister je sicer v četrtek v Litvi končal turnejo po baltskih državah, ki jo je v torek začel v Estoniji in nadaljeval v Latviji.

Poslanka NSi Tadeja Šuštar je na svojem Facebook profilu danes potrdila, da je v četrtek prejela pozitiven izid testa na novi koronavirus. V DZ sicer danes seja poteka normalno.

Poslanka je test preventivno opravila samoplačniško in zaradi opozorila mobilne aplikacije, je pojasnila. Pozvala je tudi k spoštovanju ukrepov za zajezitev okužb in namestitvi aplikacije #OstaniZdrav.

V poslanski skupini NSi so za STA pojasnili, da ostali poslanci niso v karanteni. Tudi v času stika s Šuštarjevo so strogo upoštevali predpisane zaščitne ukrepe, med drugim so nosili maske in držali medsebojno razdaljo.

Preventivno testiranje na novi koronavirus je opravil tudi predsednik DZ Igor Zorčič, ki pa je negativen, so za STA potrdili v njegovem kabinetu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .10. 2020 ob  10: 03
covid bo prebolel, janšizem bo malo težje
vseved |  24 .10. 2020 ob  06: 28
Ta je če dolgo neozdravljivo okužen!