'ŽUGALA JIM JE S PALICO', ONI NJEJ Z ODVETNIKOM: Simonovič in kolegi v dramo vključili Matoza

Slovenija

Poslanci DeSUS Franc Jurša, Branko Simonovič in Ivan Hršak so ogorčeni nad izjavami začasne vodje DeSUS Brigite Čokl v nekaterih medijih. Zlasti nad izjavami, da "bo treba nad poslance s palico, da so korenčki premalo in da smo kot pobalini", je povedal Simonovič. Prek odvetnika Francija Matoza zahtevajo, da Čoklova izjave prekliče.

Branko Simonovič

Če Čoklova zahteve ne bo izpolnila, trije poslanci prek Matoza napovedujejo, da bodo primorani sprožiti sodne postopke. Poslanci DeSUS opozarjajo na izjave Čoklove, objavljene v člankih spletnega Dela in Večera 2. aprila. Za Delo je poslancem napovedala politiko palice in posvarila, da samovoljnih odmikov poslancev od stališč stranke ne bo več prenašala.

V izjavi za Večer se je obregnila ob ravnanje poslancev na interpelaciji kulturnega ministra Vaska Simonitija. "To, da jih ni bilo na glasovanju, je za moje pojme nedopustno. To je pobalinstvo. Ko hodijo otroci v šolo, se temu reče špricanje. Pri 65 let starih ljudeh pa ne vem, če je to ravno osebnostna karakteristika, ki bi jo pričakovali od njih," je bila kritična do poslancev DeSUS. Pripisala jim tudi krivdo za padec podpore stranki v javnomnenjskih anketah.

V pismu članom stranke konec marca pa je Čoklova med drugim zapisala, da ima dikcija poslancev, da so zmerna opozicija, zelo raztegljiv in nedefiniran pomen. Opozorila je, da so poslanci DeSUS oz. vsaj večina, glasovali drugače od predhodno usklajenih stališč.

Čoklova je začasno vodenje stranke prevzela konec marca, ko je s tega mesta odstopil Anton Balažek. Ta pa je začasno vodenje stranke prevzel po odstopu Karla Erjavca z mesta predsednika 10. marca. Na volilnem kongresu se bodo sestali predvidoma 19. junija. Za zdaj sta kandidaturo napovedala Ljubo Jasnič in Srečko Felix Krope.

Čoklova je prek odvetniške družbe Pirc Musar & Lemut Strle sporočila, da svojih izjav o ravnanju poslancev DeSUS ne bo preklicala, saj je z njimi uresničevala svojo svobodo (političnega) izražanja o temi, ki je brez dvoma v javnem interesu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  11 .04. 2021 ob  01: 26
PRAVNE NORME

Glede na obstoječe podpore in trende v družbi, so žal politične stranke, kakor tudi poslanci na repu popularnosti in zvestobe ali ljubezni državljanov. Na kakšen način so do sedaj pripeljali zelo okrnjen ugled poslancev, se ne gre za čuditi. Medtem, ko državljani posebej še v časih Covid-19 zelo težko živijo, saj mnogi zaradi ukrepov ne morejo več delati normalni, pa nekateri poslanci, da bi ohranili obstoječe plače in privilegije, ne vedo več kaj bi počeli. Že tako le še malokdo spoštuje kodeks obnašanja in obstoječi poslovnik, pa se žal na veliko sprenevedajo in si privoščijo zelo drage pravnike, ki so jih običajni smrtniki ne bodo mogli nikoli. Poanta pa je v tem, da bomo morali vse te pravne postopke na koncu plačati ravno davkoplačevalci, saj se politične stranke tako tudi financirajo. Prav pa bi bilo, da bi jih plačali tisti, ki so jih začeli oziroma tudi tisti, ki jih bodo izgubili. Osebno in brez prerekanja. Pokončno in pošteno z vso odgovornostko, tako, kot si mora v primeru potrebe to plačati normalen državljan...
joe jaxson |  10 .04. 2021 ob  18: 21
čepi z velikimi glavami so si očitno po materialni plati zelo všeč
bubobubo |  09 .04. 2021 ob  16: 54
pravilno jih je okarakterizirala, pobalinsko vedenje
Silvana63 |  09 .04. 2021 ob  14: 56
Ko mački stopiš na rep, zacvili. Ravno tako ti trije iz Desusa - cvilijo.
kokodek |  09 .04. 2021 ob  13: 44
21
"Fritla", zato pa si bo na naslednjih volitvah potrebno skrbno ogledati člane in kandidate strank. stranka, ki bo imela v svojih vrstah ljudi, ki so kakorkoli obremenjeni in nepošteni, si ne zasluži, da pride kamorkoli!!!!!
Fritla |  09 .04. 2021 ob  13: 22
23
Te 3-4 čuke so volili ljudje, ki jim takrat na kraj pameti ni prišlo, da so tako pokvarjeni.
Nikoli ne bomo izvedeli, koliko so pokasirali, pero v parlament več ne pridejo enako kot propadla stranka DESUS.
kokodek |  09 .04. 2021 ob  13: 11
23
honorar bo odvetnik dobil od SDS jQuery112306581763639837946_1617966670396???