ZRS KOPER VABI NA VIRTUALNO DELAVNICO: Kako do ustvarjalnega in učinkovitega komuniciranja

Koper

Znanstveno-raziskovalno središče Koper (ZRS Koper) vas vabi na virtualno delavnico z naslovom Ustvarjalni jezik turizma. Delavnico, ki bo potekala v ponedeljek, 30. novembra, med 17. in 19. uro, bo izvajala dr. Vesna Mikolič, jezikoslovka in strokovnjakinja za jezik v turizmu.

Resda turizem trenutno ni v ospredju našega zanimanja, a to ne pomeni, da turistična dejavnost ne bo ponovno vzcvetela takoj, ko bodo to spet omogočale zdravstvene razmere. Počitnice, ki nam ostanejo v lepem spominu, so med drugim rezultat pristne, prijazne in učinkovite komunikacije, ki smo je bili med njimi deležni. Vrednote avtentičnosti in naravnosti, ki v nas pustijo prijetne občutke, so namreč močno povezane tudi z jezikom v turizmu.

ZRS Koper tako v okviru projekta MerlinCV pripravlja virtualno delavnico o ustvarjalni in učinkoviti komunikaciji na področju turizma. Delavnico z naslovom Ustvarjalni jezik turizma - od identitete kraja do turistične ponudbe bo vodila dr. Vesna Mikolič, predstojnica Inštituta za jezikoslovne študije ZRS Koper. Razdeljena bo na tri dele: v prvem delu bo govora o vrstah komunikacije v turizmu, v drugem o znamčenju in avtentičnosti turistične ponudbe, v tretjem pa o jezikovnih sredstvih, s katerimi dosežemo prepričljivost turistične zgodbe.  

Delavnica je namenjena turističnim ponudnikom, oglaševalcem na področju turizma, turističnim vodnikom in vsem, ki se srečujejo z jezikom. Potekala bo v ponedeljek, 30. novembra, med 17. in 19. uro, prek aplikacije Zoom (Meeting ID: 818 2016 4361; Passcode: 833501).

Prijave zbirajo prek elektronske pošte merlincv@zrs-kp.si.

Podrobnejše informacije in morebitne spremembe bodo objavljene na Facebook strani projekta. Organizatorji bodo po potrebi zagotovili tolmačenje iz slovenščine v italijanščino.

Projekt MerlinCV ima podporo Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija, ki ga financira Evropski sklad za regionalni razvoj.