ZRASLA BOSTA ŠE DVA NOVA BLOKA NAD DOLINSKO V KOPRU: Prvo lopato naj bi zakopali že v letošnjem letu

Koper

Stanovanjski sklad RS je v okviru projekta stanovanjske soseske Nad Dolinsko v Kopru z občinskim stanovanjskim skladom v petek podpisal pogodbo za projektiranje dveh stanovanjskih blokov s skupno 90 stanovanji. Republiški sklad je pred tem odobril sofinanciranje Bloka 3. Začetek gradnje blokov je predviden proti koncu leta 2022.

Stanovanjski sklad RS skupaj z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Koper razvija projekt stanovanjske soseske Nad Dolinsko 3. faza, v kateri bo v štirih blokih zgrajenih okvirno 200 stanovanj, so v sporočilu za javnost spomnili na republiškem skladu.

Na podlagi programa sofinanciranja javnih najemnih stanovanj je nadzorni svet stanovanjskega sklada odobril sofinanciranje Bloka 3 z neprofitnimi stanovanji, katerega investitor je koprski stanovanjski sklad.

V petek pa je republiški stanovanjski sklad z občinskim skladom podpisal še pogodbo za projektiranje dveh stanovanjskih blokov s skupno 90 stanovanji. S podpisom bo republiški sklad od koprskega sklada odkupil projektno dokumentacijo za oba bloka na zemljišču, ki je že v lasti sklada, so povzeli besede direktorja republiškega sklada Črtomirja Remca.

Direktor koprskega sklada Zlatko Kuštra je pojasnil, da trenutno poteka izdelava projektne dokumentacije in pridobivanje gradbenih dovoljenj ločeno za vse tri stavbe. "Začetek gradnje je predviden takoj, ko bo pridobljeno gradbeno dovoljenje. Vsekakor pa si bomo prizadevali, da prvo lopato zakopljemo že v letošnjem letu," je napovedal Kuštra in dodal, da je zaključek gradnje predviden proti koncu leta 2022.

Vse do leta 2023 ima republiški stanovanjski sklad namen skupno zagotoviti 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi v projektih vrednosti približno 286 milijonov evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija