ZOPER CETINSKEGA VLOŽILI OBTOŽNICO: Kaj mu očitajo v zvezi s tragično nesrečo v Rovinju?

Kronika

Proti hrvaškemu glasbeniku Toniju Cetinskemu je vložena obtožnica zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom leta 2017, v Rovinju, poroča Glas Istre.

50-letnega Cetinskega obtožujejo, da je 3. novembra 2017, okoli 13.55, vozil avto po Pusti ulici v Rovinju iz smeri severovzhoda proti jugozahodu, kar je v nasprotju z Zakonom o varnosti prometa na cestah, poroča Glas Istre. Pripeljal je do nepreglednega ostrega ovinka v levo, v predelu naseljene mestne enosmerne ulice z lokali v širšem centru mesta, kjer ni pločnikov oziroma je ozek pločnik omejen s stenami stavbe.

Cetinskemu obtožnica očita, da je z vozilom zapeljal v ovinek brez, ne da bi se prej prepričal, ali lahko to stori na varen način za ostale udeležence v prometu. Prav tako, po poročanju portala Glas Istra, mu očitajo, da hitrosti vožnje ni prilagodil stanju ceste, vidljivosti, preglednosti in stanju vozila, da bi lahko pravočasno ustavil pred kakršnokoli oviro. Posledično naj bi spregledal pešca, ki je ležal na tleh na hrbtu, in z avtom zapeljal čez njega. Pešec je bil zaradi bolezni srca slabega zdravja, prav tako je bil pijan. Umrl je na kraju.

Spomnimo, da je v nesreči umrl 62-letni Rovinjčan Ibrahim Kevljanin, za katerega so dolgo ni vedela, ali ga je Cetinski povozil med hojo, ko je sedel ali ležal na tleh. Prav tako se dolgo ni vedelo, ali je bil pijan ali ne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija