ZOBNA VILA VSE BOLJ RADODARNA: Otrokom podarja stotake in dizajnerski nakit

Trendi

Količina denarja, ki jo otroci prejmejo ob izgubi zobka, se ne le povečuje, temveč nekateri starši pod blazino pustijo dodatno darilo. Tako otroci ne najdejo le bankovcev v vrednosti tudi po 100 dolarjev (približno 92 evrov), temveč še dizajnerski nakit, saj je zobna vila postala po vsem svetu vedno bolj radodarna.

Po podatkih Delta Dental je povprečje darila zobne vile v ZDA naraslo s približno dveh dolarjev leta 2001 na več kot šest dolarjev leta 2023, vendar so mnogi starši za The Wall Street Journal razkrili, da svojim otrokom podarjajo še bolj razkošna darila. Mark Burhenne, nekdanji zobozdravnik, ki vodi spletno stran AsktheDentist.com, je dejal, da številni otroci prejmejo "gotovino, video igro, včasih tudi iPhone", kar pripisuje medsebojnemu tekmovanju staršev.

Chidera Nig iz Velike Britanije je hčerki podarila 60 funtov (približno 70 evrov), pismo, srebrno verižico in zapestnico Louis Vuitton. Nig je povedala, da je njen mož ob rojstvu hčerke kupil dizajnerski kos in dejala, da se ji je zdelo pravi čas, da ga podari. "To je bil njen prvi mlečni zob, ki ga je izgubila in postopek je bil zanjo neprijeten, zato smo se odločili, da jo obišče zobna vila," je povedala Nig. "Otroštvo mine tako hitro in verjamemo v čaščenje vsakega trenutka, praznovanje mejnikov in ustvarjanje trajnih spominov."

Vendar pa lahko velikodušnost zobne vile privede do primerjav otrok glede tega, kaj so našli pod svojo blazino. Natasha Evans iz Cheshirea je hčerki dala tri enofuntne kovance in dva čokoladna kovanca. Vendar pa, ko je hčerka Rae povedala svojim sošolcem o svojih darilih, je Evans dejala: "Nisem pomislila, kako se bo to odvilo. Ostali so namreč rekli, počakaj – zobna vila nam ni prinesla čokoladnih kovancev!" Gospa Evans je nato otrokom razložila, da zobna vila tega običajno ne počne in rekla, da namerava v prihodnje ostati pri denarju.

Vendar pa starši niso vse bolj angažirani le pri praznovanju izgube mlečnega zobka, ampak na podoben način praznujejo tudi druge mejnike. Po poročanju The Wall Street Journala so se iskanja na Pinterestu med septembrom 2021 in avgustom 2023 povečala za 100 odstotkov pri 'idejah za nagrajevanje uporabe stranišča', 90 odstotkov pri  'idejah za šolsko zabavo ob koncu leta' in 40 odstotkov pri 'idejah za prvo zabavo za izgubljen zobek'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija