Znesel se je nad avtomobilom

Goriška

Policisti so bili včeraj popoldne obveščeni o poškodovanju platnene strehe na osebnem vozilu znamke Audi A4, ki je bilo parkirano na peščenem parkirnem prostoru v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici.

Nepridiprav je z neznanim predmetom prerezal platneno streho na prej omenjenem osebnem avtomobilu in ga podrsal po levi bočni strani ter po pokrovu motorja osebnega avtomobila. Policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo ustrezno ukrepali.  

Ukradli plinsko jeklenko in gorilnik

Ajdovski policisti so včeraj v naselju Vrtovin obravnavali tatvino plinske jeklenke in gorilnika. Neznani storilec je namreč z dvorišča ene od stanovanjskih hiš ponoči ukradel in neznano kam odnesel 10-kilogramsko plinsko jeklenko in gorilnik. S tem dejanjem je nepridipravi lastnika oškodoval za 100 evrov. Na podlagi predloga za pregon tega kaznivega dejanja s strani oškodovanca bodo ajdovski policisti na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Tatvina goriva na bencinskem servisu

Včeraj dopoldne so policisti na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici obravnavali tatvino goriva. Neznani voznik osebnega avtomobila znamke VW Golf je nekaj minut po 11. uri na bencinskem servisu v vozilo natočil za slabih 74 evrov goriva in se nato s kraja odpeljal, ne da bi ga plačal. Policisti so kasneje ugotovili, da je imel neznani voznik na avtomobilu znamke VW Golf nameščene ukradene registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Voznik trčil v ograji dveh stanovanjskih hiš

V naselju Merljaki so včeraj policisti obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik avtomobila med vožnjo (iz smeri Renč proti Mirnu) zapeljal na levo stran vozišča in nato izven vozišča, kjer je nato s prednjim delom osebnega vozila trčil in poškodoval ograji pred dvema stanovanjskima hišama in kovinska vrata ter nato odpeljal s kraja. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 27-letni voznik avtomobila, prometni policisti pa so mu zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Med prerivanjem v gostinskem lokalu eden od gostov utrpel telesne poškodbe

V zgodnjih nedeljskih urah je bila policija s strani varnostnika ene od varnostnih služb obveščena, da sta se v enem od gostinskih lokalov v Kromberku stepla dva gosta (brata), državljana Republike Italije. Ugotovljeno je bilo, da je med prerivanjem v omenjenem lokalu eden izmed njiju pri tem utrpel tudi telesne poškodbe in je obležal na kraju. Predvidoma hudo poškodovanega italijanskega državljana so reševalci ZD Nova Gorica nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Italijo. Novogoriški policisti bodo enega izmed njiju tudi kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe.