ZNANOST ZA VSE NA PRIMORSKI UNIVERZI: Vabljeni na razstavo 'Polyleg 0.1 – Časovna matrica upodobitve'

Koper

Danes, 13. septembra, so ob 11. uri v Aremeiji rektorata Univerze na Primorskem v okviru projekta Evropske noči raziskovalcev odprli intermedijsko razstavo 'POLYLEG 0.1 - časovna matrica upodobitve', ki predstavlja ponazoritev umetno zgrajene oblike na podlagi znanstvenih dosežkov, porajajočih se v večplastni obliki. Skozi umetniško in znanstveno predstavitev dojemanja podatkovnih in slikovnih baz, razvito v multisenzorno izkušenjsko podoživljanje, se obiskovalec znajde umeščen v na novo zgrajeno obliko.

Sooči se s temeljnimi gradniki sveta, ki nas obdaja, z vseprisotnimi izvornimi gibalci, s pospeševalci kreativnosti, s sladkostjo bivanja. Temeljijo na materialnosti, ki jo lahko analiziramo/prikažemo iz številnih perspektiv, se osredotočimo na njeno produktivno genezo, okoljski vpliv, povezave z zdravjem ter celo kulturnim in simboličnim bremenom, ki ga nosi. Vse to boste doživeli skozi prizmo sladkorja, kamnitega orodja in fragmenta človeške kosti.

Avtorja razstave sta izr. prof. dr. Tilen Žbona in izr. prof. dr. Boris Kavur.

Intermedijska razstava 'POLYLEG 0.1 - časovna matrica upodobitve' se organizira v okviru projekta Evropska noč raziskovalcev, ki se vsako leto odvija na pobudo Evropske komisije in se v letu 2021 financirana iz okvirnega programa za raziskovanje in tehnološki razvoj – Obzorje 2020 (Horizon 2020), programa Marie Skłodowska-Curie in s podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Slovenije. To leto se bo projekt Evropske noči raziskovalcev 2021 (ENR2021) izvajal pod sloganom ZnAnosT za vsE (akronim: ZATE).