ZNANO, V KATEREM ZDRAVSTVENEM DOMU SO SE VČERAJ MUDILI KRIMINALISTI: Zanimal jih je že upokojeni zdravnik

Kronika

Mariborski kriminalisti, ki so zaradi izdajanja lažnih zdravniških spričeval v torek pridržali dva zdravnika, so po pisanju časnika Večer bili tudi v Zdravstvenem domu Lenart. Direktor Jožef Kramberger je pojasnil, da so pri njih "opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim zdravnikom".

Kot je po torkovi zaključni akciji, v kateri so sodelovali policisti več policijskih uprav po državi, povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič, sta zdravnika osumljena, da sta v zadnjih letih izdala več kot 10.000 lažnih zdravniških spričeval, eden od njiju pa tudi okoli sto lažnih PCR in hitrih antigenskih testov v zvezi s covidom-19. S tem naj bi si pridobila za milijon evrov protipravne premoženjske koristi.

Na Policijski upravi Maribor so danes pojasnili, da osumljena še nista bila prepeljana pred dežurnega preiskovalnega sodnika in sta še vedno v policijskem pridržanju. Glede njune identitete in tega od kod prihajata, so še naprej skrivnostni, sumijo pa ju zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic oziroma dajanja in jemanja podkupnine.

Po informacijah portala Siol gre za Rajka Brgleza iz Zdravstvenega doma Lenart in zasebnega zdravnika Izudina Kanlića s Ptuja.

Večer je neuradno, a iz zanesljivih virov izvedel, da so kriminalisti prišli v lenarški zdravstveni dom, po besedah direktorja Krambergerja pa so pri njih "opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim zdravnikom".

"Izpostavljam, da če bi se izkazalo, da gre za kaznivo dejanje, v katero bi bil vpleten katerikoli sodelavec ZD Lenart, bomo nemudoma ustrezno ukrepali. Dodam še lahko, da po nam znanih informacijah zoper ZD Lenart ne poteka nobena preiskava in tudi ni podan sum, da bi pri tem sodeloval katerikoli zaposleni v našem zdravstvenem domu," je časniku povedal Kramberger.

Lažna covidna potrdila izdajali tudi v ZD Lenart.

Večer je sicer od virov blizu policije neuradno izvedel, da so kriminalisti v omenjeni zavod prišli preveriti licenco za delo na področju medicine dela, prometa in športa za enega od zdravnikov, ki v tem zdravstvenem domu sicer res ni zaposlen, saj je že upokojen, a naj bi z zavodom sodeloval pogodbeno. Kriminalisti so njegovo licenco zasegli in dokaz zapečatili.

Kot še poroča časnik, naj bi se v preiskavi znašel še zdravnik s ptujskega območja, ali sta omenjena prav zdravnika, ki so jima policisti odvzeli prostost, pa za zdaj še niso dobili potrditve.

Sicer pa Večer še dodaja, da so v dlje časa trajajoči preiskavi policisti naleteli tudi ob vsaj enega svojega sodelavca. V koruptivne posle, povezane z lažnimi potrdili, naj bi se namreč vpletel eden od uniformiranih policistov, ki je delal na mariborski prometni policijski postaji, a naj bi iz krivdnih razlogov službo medtem že izgubil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  11 .11. 2021 ob  02: 42
Martin Kacur - inteligencia.
Martin Kacur |  10 .11. 2021 ob  16: 52
Denar v proračun in v zapor.