ZNANO, KDAJ GRE RADIO CAPRIS NA DRAŽBO: Prodaja se v paketu – bo to odgnalo interesente?

Koper

Februarja letos je sodišče odločilo, da se zaradi stečaja podjetja R Domžale na javni dražbi prodata Radio Capris in Radio Hit. Prodajala se bosta skupaj po izklicni ceni 1,22 milijona evrov. Domžalsko podjetje se je sredi maja sicer pritožilo na takšno odločitev sodišča, a je bila pritožba zavrnjena. Javna dražba bo tako 21. septembra v Ljubljani, na Cesti v Mestni log 1, kjer ima sedež stečajni upravitelj.

Kot izhaja iz sklepa višjega ljubljanskega sodišča, se je podjetje R Domžale pritožilo na odločitev o prodaji obeh radijskih postaj, "saj lahko pride do večje materialne in nematerialne škode" in je nasprotovalo uvedbi stečajnega postopka. Višji sodniki so odločili, da tega vprašanja ni več možno načenjati, saj je sklep o začetku stečajnega postopka pravnomočen.

Radio Capris in Radio Hit se bosta prodajala skupaj po izklicni ceni 1,22 milijona evrov. Pred tem morajo zainteresirani kupci vplačati varščino v višini 122.000 evrov. Na javni dražbi pa bodo ceno zviševali v posameznem koraku za 10.000 evrov.

Že februarja letos je bilo z namenom nakupa radijskega lastniškega deleža ustanovljeno podjetje Ne samo radio d.o.o., katerega solastnika sta v polovičnem deležu postojnski Radio 94 in podjetje EFG Storitve in turizem. Lastnik slednjega je sin nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, Nik Popovič, ki je tudi zastopnik podjetja Ne samo radio. Nameravali naj bi odkupiti celoten poslovni delež Radia Capris, a kot je razvidno iz dokumentov sodišča, se Radio Capris in Radio Hit prodajata izključno skupaj v paketu.

Kot morebitnega interesenta se je takrat omenjalo tudi lastnika široke mreže slovenskih medijev, med drugim Primorskih novic, Martina Odlazka. Interesa za nakup ni skrival v preteklosti niti prvi mož koprskega Grafista Ante Guberac. Med ugibanji pa se je pojavljajo ime še enega obalnega gradbinca Aca Kabanice.

Interesenti morajo varščino vplačati najkasneje en dan pred javno dražbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  02 .08. 2023 ob  23: 50
Kdorkoli bo novi lastnik: Upam, da bo kaj manj reklam. Na 15 minut glasbe je 1/2 ure reklam. Pogosto sem celo pot v službo ali domov poslušal samo reklame. Dokler nisem prešaltal na glasbo iz svojega telefona. No zadnja leta je Rdio Capris prišel na vrsto včasih v večernih urah, ko je bilo manj reklam oz. jih skoraj ni blo.
Prognostik |  01 .08. 2023 ob  14: 03
40
Glasba na RC je eno samo kruljenje.