ZNANIH VEČ PODROBNOSTI STRELSKEGA OBRAČUNA: Motiv za zločin naj bi bilo ljubosumje

Kronika

Preiskovalni sodnik novomeškega sodišča je za 25-letnega osumljenca sobotnega umora v novomeškem romskem naselju Brezje Mirka Pilingerja odredil pripor. Ovaden je zaradi umora in poskusa uboja. Policija je v zvezi z dogodkom odvzela prostor tudi 20-letniku, so povedali na PU Novo mesto, kjer so danes predstavili podrobnosti dogajanja.

Kot je znano, je do streljanja na glavni cesti Novo mesto-Mirna Peč v romskem naselju Brezje prišlo v soboto okoli 22. ure. Po besedah vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Novo mesto Franceta Božičnika je do dogodka prišlo po zaključku zabave v Brezju, ko je iz naselja odpeljalo vozilo znamke Seat. Takoj za njim je zapeljalo vozilo Audi A6.

Voznik slednjega, 20-letnik iz Brezja, je na cesti seata dohitel, zapeljal pred njega in trčil vanj ter mu preprečil nadaljnjo vožnjo. Iz audija je nato izstopil Pilinger, oborožen z avtomatsko puško, najverjetneje znamke kalašnikov, in začel streljati proti seatu, od tam pa so začeli streljati nazaj.

BONUS VIDEO: Žbogar cilja na vsaj dva mandata, kakšni so njegovi načrti za Izolo?

Ugotovitve preiskave, sodne obdukcije in analiza sledov po besedah Božičnika kažejo, da je bil najprej v obraz zadet 27-letni sopotnik v seatu, pozneje pa še 22-letnik, ki je bil glavna tarča napada in je v streljanju tudi umrl.

Pilinger je po dejanju pobegnil, policiji pa se je predal v nedeljo zjutraj. Danes so ga po Božičnikovih besedah pripeljan pred sodnika, ki je zanj odredil pripor. Kazenska ovadba ga bremeni umora 22-letnika in poskusa uboja 27-letnika.

Prostost je policija v ponedeljek zvečer odvzela tudi 20-letnemu vozniku audija. Osumljen je umora in poskusa uboja v sostorilstvu. Trenutno je še v policijskem pridržanju, o privedbi na sodišče bo odločalo novomeško tožilstvo.

Poleg 27-letnega sopotnika v seatu sta bili poškodovani še dve osebi v audiju, in sicer 26-letnica, Pilingerjeva partnerica, in 19-letnik. Oba je 20-letni voznik audija takoj po dogodku odpeljal na novomeški urgentni center. Sledil mu je seat s hudo poškodovanim 27-letnikom. Ubitega 22-letnika pa je policija našla na robu ceste v Brezju.

26-letnico še vedno hudo poškodovano zdravijo v novomeški bolnišnici, 19-letnika so po zdravniški oskrbi izpustili domov, hudo poškodovanega 27-letnika pa zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Po Božičnikovih besedah vse kaže, da je bil motiv za dejanje ljubosumje, saj naj bi Pilingerjeva partnerka ubitega 22-letnika pred dogodkom kontaktirala preko Facebooka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija