ZNANEGA NASPROTNIKA CEPLJENJA, KI JE NAMERNO ŠIRIL KORONO, DOLETELA KARMA: Umrl za posledicami covida

Svet

Umrl je znani italijanski nasprotnik cepljenja Maurizio Buratti, ki je trdil, da covid ne obstaja. Buratti je živel v Mantovi, umrl pa je v ponedeljek v bolnišnici v Veroni, teden dni zatem, ko so ga hospitalizirali. Star je bil 61 let.

Buratti je povzročil precej jeze v javnosti, ko se je razglasil za "širitelja kuge" in se hvalil, da je hodil okužen ter brez maske po supermarketu. Njegovo zdravstveno stanje se je poslabšalo potem, ko se je javil v program lokalnega radia, kjer je bil znan komentator. Poslušalcem je povedal, da je hudo bolan, da ima visoko temperaturo, a se je vseeno odločil za sprehod brez maske po trgovskem centru polnem ljudi, poroča BresciaToday.

Buratti je bil znan borec proti epidemiološkim ukrepom. Ob tem je zatrjeval, da brani ustavo. Dejal je, da se ne bo testiral na koronavirus, ker je ravno jemanje brisa vzrok za bolezen.

Po poročanju BresciaToday je Buratti odšel v bolnišnico potem, ko so pri tem vztrajali njegovi oboževalci in radijski voditelj Giuseppe Cruciani. V bolnišnici v svojem domačem kraju se ni želel zdraviti, "ker so tam komunisti".

Vodja bolnišnice v Veroni, kjer so Burattija sprejeli, je povedal, da je prišel v zelo slabem stanju. "Naredili smo vse in še več, a bolezen je bila močnejša," je dejal Enrico Polati.

Buratti je vztrajal pri svojem še tudi potem, ko se mu je stanje hitro slabšalo in so ga morali intubirati. Eden njegovih zadnjih komentarjev poslušalcem je bil, da namerava poiskati azil v tujini, da bi se izognil cepljenju. Zatem je radijska postaja objavila še en Burattijev posnetek, v katerem pravi, da so mu diagnosticirali bilateralno vnetje pljuč in da vse kaže, da gre za covid.

"Bil si Mauro iz Mantove. Zasmehovali smo te, ti si nas zmerjal, o tem smo govorili vse do praga sodišča, zabavali smo se kot še nikoli v življenju. Danes sem dobil udarec v srce," je v slovo Burattiju na Instagramu zapisal Cruciani. Drugi voditelj iste radijske postaje, David Parenzo, pa je dejal, da bi nam morala biti Burattijeva usoda vsem v opomin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Resnica očem skrita |  31 .12. 2021 ob  15: 44
-12
Nimam pojma kdo je ta človek. Dovolj mi je bilo pogledat sliko da lahko rečem človek ima dva bistvena faktorja tveganja za hujši potek bolezni - leta in telesna teža (oz delež telesne maščobe). Če bi bil mlajši in imel manj kil verjetno bi prebolel brez težav, tako je vam je prav al ne.

Vi regionalovci pa pišete o vsakem posebnežu, včasih se mi zdi kot da berem trače. O komu ki nasprotuje cepljenju in je prebolel da niti ni vedel o tem pa ne pišete kajne!?.... rumeni regional
Spaho |  31 .12. 2021 ob  14: 18
sej ga ni odnesel covid....odpeljal ga je mrliški avto
vseved |  31 .12. 2021 ob  13: 19
-10
Kaj pa če ga ni odnesel covid?