ZNANE SO ŠTEVILKE PRVEGA PRIJAVNEGA ROKA NA UP: Objavili so tudi razpis za magistrske in doktorske študijske programe

Koper

Univerza na Primorskem je za študijsko leto 2022/23 razpisala 1.588 prostih mest za vpis v prvi letnik na dodiplomski in enoviti magistrski študij za slovenske in EU državljane ter za Slovence brez slovenskega državljanstva. V prvem prijavnem roku so kandidati izkazali interes za študijske programe Univerze na Primorskem 3.086-krat. Od tega je 1.181 prijav s prvo željo.

Drugi prijavni rok za slovenske in EU državljane ter za Slovence brez slovenskega državljanstva bo potekal od 19. do 23. avgusta. Prvi prijavni rok za kandidate iz držav izven EU na UP traja do 23. maja.

Včeraj pa je Univerza na Primorskem objavila razpis za vpis v magistrske študijske programe in razpis za vpis v doktorske študijske programe v študijskem letu 2022/2023.

Prvi prijavni rok za slovenske državljane in državljane članic EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav nečlanic EU se za oba razpisa prične v sredo, 6. aprila.

Več informacij o razpisu za vpis in prijavnem postopku je kandidatom na voljo na spletnih straneh UP in članic UP:

- za magistrski študij >>> TUKAJ

- za doktorski študij >>> TUKAJ

Novost predstavljata magistrska študijska programa Fizioterapija in Športna vzgoja na UP Fakulteti za vede o zdravju ter nova smer Razredni pouk za zavode z italijanskim učnim jezikom na študijskem programu Razredni pouk na UP Pedagoški fakulteti. Študijski program Izobraževanje odraslih in razvoj kariere je na UP Pedagoški fakulteti razpisan z novim imenom Andragogika, magistrski študijski program Turizem UP Fakultete za turistične študije – Turistice pa je prenovljen.

Deli novico: