ZNAN VZROK ZA TRAGIČNO NESREČO LETALA NA DOLENJSKEM: Identiteta pokojnika še ni potrjena (FOTO, VIDEO)

Kronika

Kriminalisti policijske uprave Novo mesto in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija so si ogledali kraj, kjer je v soboto strmoglavilo ultralahko letalo, pri tem pa je ena oseba umrla. Prve ugotovitve policije kažejo, da je pilot letel na premajhni višini in da je letalo takoj po ustavitvi zajel ogenj ter ga v celoti uničil.

Kot sporočajo s Policijske uprave (PU) Novo mesto, so v soboto popoldan prejeli več klicev občanov, da naj bi na območju naselja Dobravica v občini Šentjernej strmoglavilo manjše letalo in zagorelo. Gasilci so požar omejili in pogasili, na kraj nesreče, kjer je strmoglavilo letalo, pa so se odpravili tudi kriminalisti novomeške PU Novo mesto in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, ki so opravili ogled.

"Po prvih ugotovitvah je pilot letel z ultralahkim letalom na območju naselja Dobravica. V bližini stanovanjske hiše je zaradi leta na premajhni višini s krilom najprej zadel ob travnato površino in trčil v žičnato ograjo ter v pomožni objekt. Letalo je takoj po ustavitvi zajel ogenj in ga v celoti uničil," so danes sporočili s policije.

Potrdili so tudi, da se je v času požara v letalu nahajala ena oseba, ki je izgubila življenje. Kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin, o nesreči pa so bili obveščeni tudi pristojni inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč, preiskovalna sodnica in državni tožilec, ki so se udeležili ogleda kraja nesreče.

Identiteta pokojnega in vzrok smrti bosta znana po opravljeni obdukciji. Po zaključeni preiskavi bodo kriminalisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, še sporočajo s policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija