ZNAN JE MOTIV ZA BRUTALEN ZLOČIN V SRBIJI: Zabodla soproga in ga 10 dni polivala z mehčalcem za perilo

Kronika

Poročali smo že o grozljivem zločinu v Srbiji, ko je 44-letna mati štirih otrok, Jasmina S. iz Lazarevca, umorila svojega spečega 42-letnega soproga. Truplo je deset dni hranila v stanovanju, potem pa si je poskušala prerezati vrat. Da ne bi zaudarjalo, je truplo polivala z mehčalcem, solno kislino in čistili za gospodinjstvo. Vse kaže, da je policistom uspelo ugotoviti, kaj je bil motiv za brutalen zločin.

Preden je 44-letnica poskušala narediti samomor, je pustila poslovilno pismo. Našli so ga njeni trije otroci, stari šest, osem in devet let. 21-letnega sina, ki ga ima iz prvega zakona, takrat ni bilo doma. Otroci so deset dni živeli v stanovanju z mrtvim očetom, ne da bi za to vedeli, saj jim je mati prepovedala vstopati v dnevno sobo, kjer je skrivala truplo. V ponedeljek so otroci odšli do soseda in mu povedali, da se je "mama ubila".

Grozljivka v stanovanju

Objokani otroci so prišli do soseda in mu pokazali materino poslovilno pismo. Nato so dejali, da se je "mama ubila, oče pa je v bolnišnici". Šokirani sosed je pogledal pismo, v katerem je pisalo "mama vas ima rada, bodite dobri in pogumni". Otrokom je odgovoril, da nima očal in da bo pismo prebral njegov prijatelj, ta čas pa bo on odšel z njimi do stanovanja, kjer bodo vzeli svoje igrače.

Ko so prišli do stanovanja, je klical Jasmino in njenega soproga Sinišo, vendar ni nihče odgovoril. Poskušal je odpreti vrata v dnevno sobo, a je 44-letnica stala poleg njih in jih tiščala zaprte z nogami. Takrat je poklical policijo.

Vsak dan je kupovala čistila za gospodinjstvo

V lokalni trgovini so potrdili, da je Jasmina v zadnjih dneh pri njih pogosto kupovala čistila za gospodinjstvo.

"Opravljala je povsem običajne nakupe, med drugim pa je kupovala čistila in detergente. Vedla se je povsem normalno, ni dajala vtisa, da ima probleme. Včasih je bila nasmejana, včasih ne, kot smo pač ljudje običajno," so povedali v trgovini, kjer so povsem šokirani nad tem, da je soseda sodila soprogu in hranila njegovo truplo v stanovanju.

Jasmina je vsak dan kupovala mehčalec za perilo in tako naj bi nekega dne rekla prodajalki: "Gospa, ti mehčalci so odlični, zelo močno in lepo dišijo. Moram kupiti vse vrste, da vidim, kateri mi bo najbolj všeč."

Policisti naleteli na prizor kot iz grozljivke

Ko so prišli v stanovanje policisti, je soprog mrtev ležal v postelji v dnevni sobi, 44-letnica pa je ležala na tleh nezavestna in v mlaki krvi. Reševalci nujne medicinske pomoči so jo prepeljali v bolnišnico, kjer je za nekaj časa prišla k zavesti. Povedala je, da je soproga umorila pred sedmimi ali desetimi dnevi. Sama je imela v vratu dve vbodni rani, soprog pa naj bi bil zaboden sedemkrat ali osemkrat. Jasmina se trenutno zdravi v bolnišnici in je izven življenjske nevarnosti.

Sledovi umora

Iz stanovanja je smrdelo po kislini, kriminalisti pa so potrdili, da je truplo več dni polivala z različnimi čistili za gospodinjstvo – z zelo močnim sredstvom za čiščenje kopalnice, mehčalcem za perilo in tekočimi detergenti.

Očitno je želela očistiti sledove zločina, zato je stanovanje počistila s kislinami, je pa očitno želela tudi preprečiti vonj trohnečega trupla.

Na kraj je prispel tudi Jasminin 21-letni sin iz prvega zakona. Tresel se je, vendar je bilo popolnoma priseben, poročajo srbski mediji. Otroke so medtem umaknili k sosedom, kjer so risali, nato pa so prišli uslužbenci Centra za socialno delo, ki so se z najstarejšim sinom pogovorili o tem, kako naprej z otroki.

Sosedje: Rekla nam je, da je soprog v bolnišnici

44-letnica je z družino leta živela v podnajemniškem stanovanju. Pred desetimi dnevi je sosedom dejala, da je soprog v bolnišnici, ker je bolan, ima visok pritisk in je na zdravljenju. Po besedah sosedov ni šlo za problematično družino, prepirov iz stanovanja ni bilo slišati.

Moti za zločin uradno še ni potrjen, po neuradnih navedbah naj bi šlo za ljubosumje, saj naj bi Jasmina soproga ujela pri prevari. Zato naj bi pobesnela in ga umorila med spanjem. Tudi sicer naj bi bila znana po problematičnem vedenju, saj naj bi v javnosti pogosto "delala scene".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija