ZMAGA ZA SLOVENIJO NA TEKMI POLNI PREOBRATOV: Z izvrstnim ekipnim duhom slovenski košarkarji ugnali Špance

Svet

Slovenski košarkarji so z zmago nad Španijo na Olimpijskih igrah v Tokiu osvojili skupino C in se z odlično igro uvrstili v zaključne boje. Od Španije so bili boljši s 95:87 (20:24, 41:44, 68:70).

Kljub začetnemu šoku in trem osebnim napakam Luke Dončića so z izvrstno ekipno igro in preobratu na koncu zadnje četrtine slavili zmago.

Tekmec v četrtfinalu v torek, 3. avgusta, bo znan po žrebu, ki ga bodo organizatorji izvedli v naslednjih minutah. Možnosti sta samo dve, Italija ali Nemčija.

Slovenija je v Tokiu premagala Argentino, Japonsko ter Španijo in je ob Franciji ter Avstraliji edina neporažena na OI. V četrtfinale so se poleg prvouvrščenih ekip uvrstile še Italija, Nemčija, drugi in tretji reprezentanci v skupini A, ZDA kot drugouvrščena iz skupine B ter Španija in Argentina iz naše skupine C.

Najboljši strelci Slovenije proti svetovnim prvakom Špancem so bili Vlatko Čančar z 22 točkami, Mike Tobey, ki jih je dosegel 16, ter Klemen Prepelič s petnajstimi. Luka Dončić je zbral 12 točk, 14 skokov in devet podaj.

V slovenščini je naši ekipi čestital tudi lastnik košarkarskega kluba Dallas Mavericks, Mark Cuban. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija