Zmaga za Dragiča in Udriha

Ponoči po slovenskem času sta nastopila oba slovenska košarkarja v ligi NBA in se s svojima ekipama veselila zmag. Goran Dragič je s soigralci v Phoenixu odpravil ekipo Toronto Raptors s 106:97, Beno Udrih pa v New Yorku z mrežicami Orlando Magic kar s 121:83.

V Phoenixu Dragič še naprej uspešno začenja v prvi peterki ekipe iz Arizone. Tokrat je proti Torontu dosegel 14 točk, pet skokov in dve asistenci. Najbolj razpoložen v domači ekipi je bil Morris Markieff, ki je dosegel kar 25 točk.

V New Yorku je Udrih igral sedem minut, dosegel resda le dve točki, zato pa je v statistiko v kratkem času vpisal še en skok in tri asistence soigralcem. Prvi igralec New Yorka je bil z 20 točkami in 11 skoki Carmelo Anthony.

Časopisne stolpce pa brez igre še naprej polni superzvezdnik Kobe Bryant. Slabih osem mesecev po poškodbi Ahilove tetive se bo 35-letni košarkar namreč v nedeljo, ko bodo Los Angeles Lakers gostili Toronto, vrnil na parket. "Na treningu izgleda že zelo dobro, a tekme so vendarle nekaj drugega," je ob tem povedal trener Lakersov Mike D'Antoni.

Svojevrsten rekord je tokrat zabeležil tudi košarkar Atlante Kyle Korver, ki je ob zmagi Atlante proti Miamiju s 108:89 vnovič zadel vsaj en met za tri točke, kar mu je uspelo že na 90. tekmi zapored.

Smetar |  07 .12. 2013 ob  09: 46
Who the fuck is udrih?