ZMAGA OGIERJA NA HRVAŠKEM S ČRNIM MADEŽEM: Povzročil nesrečo in odpeljal s kraja (VIDEO)

Kronika

Mednarodna avtomobilistična zveza Fia je kaznovala zmagovalca relija po Hrvaški, Francoza Sebastiena Ogierja, ker je povzročil prometno nesrečo in prevozil rdečo luč, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Fia je Francozu, ki je na hrvaških cestah včeraj dosegel novo zmago za svetovno prvenstvo, naložila 7000 evrov denarne kazni in mu izrekla pogojno prepoved nastopanja na eni dirki, če bo kaj podobnega storil do 26. oktobra letos.

Sedemkratni svetovni prvak je v Zagrebu povzročil prometno nesrečo, zatem pa zapustil prizorišče, čeprav je pred njegovim avtomobilom stal policist. Obenem je prevozil še rdečo luč. Zaradi tega je dobil dodatnih 2000 evrov kazni.

Ogierjeve prekrške je preiskala tudi zagrebška policija, ki mu je zaradi prekrškov in ob opravičilu naložila približno 1000 evrov kazni. Ob tem v naslednjih šestih mesecih na Hrvaškem ne more uporabljati mednarodnega vozniškega dovoljenja.

V nesreči je včeraj zjutraj na poti na prvo hitrostno preizkušnjo Ogier trčil v avtomobil. Nastala je zgolj materialna škoda, kot pa poroča Hina, naj bi šlo pri tem, ko je zapustil mesto nesreče, za nesporazum.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija