ZLATI GLOBUSI PODELJENI: So favoriti upravičili svoje vloge?

Svet

Oppenheimer je osvojil zmago v kategoriji dramskih filmov, Barbie za zgodovinski kinematografski dosežek skupaj z zaslužkom, film Nesrečna bitja v kategoriji muzikalov ali komedij, serija Nasledstvo pa je na nedeljski 81. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus v Los Angelesu slavila v kategoriji televizijskih dram.

Oppenheimer je med drugim dobil še zlati globus za režijo (Christopher Nolan) ter glavno in stransko moško vlogo (Cilian Murphy in Robert Downey Jr.).

Barbie, ki je skupaj z Oppenheimerjem lani podirala rekorde po zaslužkih v kinodvoranah do takšne mere, da se je rodil nov izraz "Barbenheimer", ni dobila zlatega globusa za komedijo. Vendar pa zgodovinsko prvega v najnovejši kategoriji, ki združuje kinematografske dosežke z uspehom pri blagajnah kinodvoran.

Serija Nasledstvo, narejena na podlagi televizijskega imperija avstralskega mogotca Ruperta Murdocha, ki je Američanom pripeljal Fox News in revolucionarno spremenil ameriško televizijsko novinarstvo, je slavila v svoji kategoriji. Osvojila je zlate globuse za najboljšo televizijsko dramo, nagrade pa so dobili tudi zvezdniki serije Sarah Snook, Kieran Culkin in Matthew Macfayden.

A ⭐️ golden ⭐️ moment for Christopher Nolan who wins Best Director - Motion Picture for Oppenheimer! #GoldenGlobes

Posted by Golden Globes on Nedjelja, 7. januar 2024.

Povsem prenovljene prireditve zlati globus ne nadzoruje več njen ustanovitelj, Združenje tujih dopisnikov Hollywooda, ampak novi zasebni lastniki, ki naj bi v bodoče poskrbeli za večjo raznolikost, kar zadeva raso, spol, spolno usmerjenost in drugo v procesu odločanja o nagradah.

Letošnjo prireditev, ki sicer še vedno velja za dobro napoved prestižnejših filmskih nagrad oskar, je v prenosu televizije CBS vodil filipinsko-ameriški komik Jo Koy, med podeljevalci pa so bili znani in slavni, kot so Oprah Winfrey, Florence Pugh, America Ferrera, Michelle Yeoh, Daniel Kaluuya in Will Ferrell.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija