ZJUTRAJ OROPALI POŠTO NA PRIMORSKEM: S pištolo v roki grozila zaposlenim pred očmi stranke

Kronika

Novogoriške policiste so danes nekaj čez 9. uro obvestili, da so v naselju Branik oropali tamkajšnjo poštno poslovalnico. Dva zamaskirana neznanca sta z orožjem zagrozila zaposlenim in zahtevala denar, ki sta ga tudi dobila. V času ropa je bila v prostorih pošte še ena stranka.

Poštno poslovalnico v Braniku sta oropala dva neznana zamaskirana storilca, eden od njiju je bil oborožen s kratkocevnim orožjem, so sporočili s PU Nova Gorica. Nepridiprava sta od tamkajšnjih zaposlenih zahtevala in si nato prisvojila določeno vsoto gotovine, svojo zahtevo pa sta podkrepila z orožjem. V času ropa je bila v prostorih pošte še ena stranka (starejša oseba).

Med oboroženim ropom ni bil nihče poškodovan. Po izvršitvi kaznivega dejanja sta storilca zbežala neznano kam. Policija storilcev v tem trenutku še ni izsledila in nadaljuje s preiskavo. Obvestila je tudi pristojne pravosodne organe.

Novogoriški kriminalisti pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede ropa pošte policiji lahko nudili koristne informacije, da pokličejo na najbližjo policijsko postajo oz. na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podrobnosti širši javnosti ne morejo posredovati drugih podatkov, so še zapisali na PU Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija